ANCELOTTI OTKRIO ZAŠTO JE MORAO IZ REALA: / 'Nakon tog događaja, naš odnos više nikad nije bio isti'

Image
Foto: Profimedia

Nogometni svijet s nestrpljenjem očekuje sutrašnji dvoboj Reala i Bayerna.

17.4.2017.
19:23
Profimedia
VOYO logo

DO KRAJA ISKREN CARLO ANCELOTTI: ‘Imali smo sreće, moglo je sve već danas završiti’

Image
DO KRAJA ISKREN CARLO ANCELOTTI: /

'Imali smo sreće, moglo je sve već danas završiti'

Image
DO KRAJA ISKREN CARLO ANCELOTTI: /

'Imali smo sreće, moglo je sve već danas završiti'

Cristiano Ronaldo i Luka Modrić među onim su Realovim igračima koji su otvoreno žalili za Ancelottijem, uglađenim i profinjenim stručnjakom, koji je, osim što je Realu donio "decimu", deseti naslov europskog prvaka, ostao upamćen po sjajnim odnosima s igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavio knjigu i otkrio sve

U svojoj novoj knjizi "Tiho vodstvo: Kako osvojiti srca, glave i utakmice", Ancelotti je otkrio vjerojatno glavni razlog neočekivanog rastanka s Realom prije dvije sezone - zahladnjele odnose s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamijenio je Balea

Sporna situacija dogodila se u ožujku 2015., kad je Real izgubio od Valencije na Mestalli 2:1 i prekinuo niz od 22 pobjede. U toj utakmici, Ancelotti je zamijenio Garetha Balea i nakon nekoliko dana stigao mu je poziv iz ureda klupskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam ušao u ured, Perez mi je rekao kako ga je zvao Bale. Njegov agent žalio se na poziciju na kojoj je igrao Gareth, stavio sam ga više u sredinu napada. Perez me pitao što mislim učiniti po tom planu, a ja sam mu odgovorio: 'Ništa'. Jasno da nakon toga naš odnos više nikad nije bio isti", otkrio je Ancelotti.

Perez je smatrao da se trenira premalo

Druga stvar koja je zasmetala Pereza bili su Ancelottijevi treninzi, predsjednik je smatrao da Realove zvijezde premalo vježbaju. Prema UEFA-inim statistikama, ostali najjači klubovi trenirali su više od Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatrao sam da igračima treba više odmora, a ne treninga u napornom ritmu utakmica, ali Perez mi je rekao da moramo jače trenirati. Mislio sam suprotno. Ukazivanje na statistiku pokazalo je da u klubu imaju više povjerenja u brojeve nego u moj rad", otkrio je Ancelotti.

Na kraju te sezone, Real je odlučio otpustiti talijanskog stručnjaka,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo