ANCELOTTI I U EVERTONU PRIMJENJUJE METODE KOJE NISU ZA SVE: / 'U Madridu smo imali Modrića. Imao je velike mišiće i puno snage...'

Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND

Talijan je na klupi engleskog kluba od prošlog prosinca

20.8.2020.
14:47
AFP, JONATHAN NACKSTRAND
VOYO logo

Kondicijski trener Evertona Francesco Mauri priznao je da u klubu koriste metodu koju je stožer Carla Ancelottija primjenjivao na Luku Modriću dok je bio trener Real Madrida.

“To je metoda koja nam se jako sviđa. Kad sprintate ili mijenjate smjer na pijesku, trebate koristiti puno više snage. To nije nešto što možete koristiti sa svim igračima, ali za neke je vrlo stimulativno. Pijesak se može koristiti za brojne vježbe, za prevenciju ozljeda, dobar je za gležnjeve te ravnotežu i propriocepciju”, kazao je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potrebno je analizirati povijest igrača i odabrati one koji mogu profitirati od toga. Na primjer, u Madridu smo imali Luku Modrića. Imao je velike mišiće na nogama i puno snage. Nije bilo lako pronaći specifične vježbe za njega. Ovako smo mogli kod njega stvarati mliječnu kiselinu i povećati mu anaerobne zalihe, kad aerobni sustav više ne može pratiti energetske zahtjeve tijela", objasnio je Mauri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Koristili smo ovu metodu u svim klubovima. U Napoliju su već imali pijesak, a u drugim klubovima smo tražili da nam naprave jamu. To nije velik projekt, samo treba stvoriti prostor i napuniti ga pijeskom", rekao je talijanski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo