ANALITIČARI ISPRAVLJAJU NEPRAVDU: / FIFA je pogriješila, ovaj Vatreni trebao je biti kandidat za najboljeg nogometaša godine

Image
Foto: AFP

Imao je 76,6 posto točnih dodavanja u dijelu terena suparničkih momčadi na SP-u

26.7.2018.
14:48
AFP
VOYO logo

Poznato je, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić uvršten je na listu kandidata za najboljeg nogometaša godine u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Uvrštenje nije nikoga iznenadilo, Modrić je dominantna figura Real Madrida na klupskom planu i najbolji nogometaš Svjetskog prvenstva kojem je domaćin bila Rusija.

Image
VELIKO PRIZNANJE ZA LUKU MODRIĆA: /

Proglašen je najboljim igračem SP-a, ali dobiti ovu nagradu sigurno je njegov san

Image
VELIKO PRIZNANJE ZA LUKU MODRIĆA: /

Proglašen je najboljim igračem SP-a, ali dobiti ovu nagradu sigurno je njegov san

Neymar, Cavani, Messi...

Ipak, popis za nagradu nominiranih igrača koji će u rujnu biti skraćen na trojicu podijelio je mišljenja mnogih budući da na njemu nema nekih jakih imena. Oni koji konkuriraju za nagradu The Best su, uz Modrića, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappe, Mohamed Salah i Raphael Varane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Squawka tvrdi da je popis mogao izgledati i drugačije, odnosno da se moglo pronaći načina da se na njega 'uguraju' i neka druga imena te nudi svoj izbor bazirajući ga na statističkim podacima. Neki od igrača koji se spominju su Neymar, Edinson Cavani, Marcelo, N’Golo Kante, Samuel Umtiti... pri čemu se kod svakog navodi jedan ključni statistički podatak. Isto vrijedi i u slučaju navedenog Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On i Modrić

Podsjeća se tako da je hrvatski veznjak na utakmicama Svjetskog prvenstva imao 76,6 posto točnih dodavanja na polovici suparnika te da je taj 30-godišnjak imao ključnu ulogu u plasmanu hrvatske reprezentacije u finale SP-a, odnosno u osvajanju srebrne medalje na tom turniru.

'Barcelonin nogometaš postigao je jedan gol i sudjelovao u svih sedam utakmica koliko je Hrvatska odigrala na turniru', navodi se uz podsjećanje da je s Lukom Modrićem u paru bio dojmljiv, posebice kad je igrao i Marcelo Brozović. Ključan je bio, zaključuje se, i u Barceloninom osvajanju naslova u španjolskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo