Amerikanci predlažu revoluciju u nogometu: Uvodi se zaustavljanje vremena?

Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB), tijelo nadležno za promjene pravila nogometne igre, sastat će se 28. veljače u Belfastu, a na dnevnom će redu biti puno zanimljivih tema.

3.2.2015.
8:57
VOYO logo

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) uputila je IFAB-u prijedlog da se u slučaju produžetaka dopusti momčadima da obave i četvrtu zamjenu igrača. Prihvati li IFAB ovu ideju, bit će to svakako veliko olakšanje za trenere koji će tako u odlučujućih pola sata moći uvesti još jednog svježeg igrača.

Na prijedlog Europske nogometne federacije (UEFA), raspravljat će se i o tzv. trostrukoj kazni. Radi se o situaciji kada igrač skrivi prekršaj u šesnaestercu, za to dobije crveni karton, najmanje jednu utakmicu suspenzije, a suparnička momčad dobije i jedanaesterac. Mnogima je sporno da se igrač i momčad zbog jednog prekršaja budu tako strogo kažnjeni, pa bi se ovo pravilo moglo ublažiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarat će se i o uvođenju video-snimaka kao pomoći sucima, a posebno je intrigantan, iako teško ostvariv, prijedlog Američkog nogometnog saveza o zaustavljanju vremena kad u trenucima kad je utakmica prekinuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo