NIKAD ZBOGOM SAMO DOVIĐENJA / Dinamov senator se emotivno oprostio od najdražeg mu dresa: "Zagreb je moj drugi dom, Dinamo neću zaboraviti"

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prošle sezone je uglavnom ulazio s klupe i skupio je 39 nastupa

31.8.2022.
17:32
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U finišu ljetnog prijelaznog roka Dinamo je ostvario još jedan važan transfer. Naime, Modri su se rješili svog "džokera s klupe", Amera Gojaka, koji karijeru nastavlja u Mađarskoj.

Image
ZADNJI SATI TRŽNICE /

Dinamo ipak neće dovoditi nova pojačanja do kraja prijelaznog roka, pogledajte tko je sve otišao

Image
ZADNJI SATI TRŽNICE /

Dinamo ipak neće dovoditi nova pojačanja do kraja prijelaznog roka, pogledajte tko je sve otišao

Gojak je postao članom Ferencvaroša za oko milijun eura, što je milijun manje od njegove procijenjene vrijednosti na Transfermarktu. Prošle sezone je uglavnom ulazio s klupe i skupio je 39 nastupa, a Modri su ga se željeli riješiti i ovoga ljeta jer je ušao u zadnju godinu ugovora pa im je ovo jedina šansa da na njemu nešto i zarade. A zaradit će, čini se, milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosanskohercegovački nogometaš taman je ušao u dobru formu i trener Ante Čačić ga sve češće koristi, a odlično je odirao u Ligi prvaka protiv Bodo/Glimta i zabio je gol Hajduku u prvenstvenoj utakmici. Gojak je u Dinamo stigao prije sedam godina iz Olimpika i do sada je skupio 206 nastupa u kojima je zabio 19 golova i upisao je 21 asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pamtit ću svaki gol'

"Danas kad je došao trenutak za nove izazove u karijeri mogu reći da sam ponosan na svaki dan proveden u klubu i da ću zauvijek u sebi nositi kao trajno sjećanje svaki gol, svaku pobjedu, svako veselje sa svojim suigračima i navijačima koje sam prošao u preko 200 utakmica u dresu Dinama", kaže Gojak i nastavlja:

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gojak slavi gol Hajduku.

"U Zagrebu sam se osjećao kao kod kuće, to je moj drugi dom. Na svakom treningu i utakmici u cijelom tom periodu sam uvijek davao sve od sebe i vjerujem da navijači Dinama to znaju. Emocije su mi danas podijeljene, ali to je nogomet i život, novi su izazovi ispred mene i veselim se tome. Ipak, vjerujem da moj odlazak iz Zagreba nije zbogom nego samo doviđenja", rekao je Gojak za Dinamovu službenu stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo se već jednom probao riješiti Gojaka, u jesen 2020. godine otišao je na posudbu u Torino za milijun eura s obvezom otkupa ugovora za 5.5 milijuna eura, ali nakon što odigra 20 utakmica. Gojak je odigrao samo 17 utakmica za Torino i ovi ga nisu otkupili na kraju pretprošle sezone pa se prošlog ljeta vratio u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo