Darijo Srna priznao bolnu istinu o Vatrenima

'Ako Hrvatska bude igrala kao protiv Švicarske, nema nikakve šanse ići u Brazil', istaknuo je Darijo Srna nakon bolnog poljudskog poraza protiv Švicarske.

16.8.2012.
12:47
VOYO logo

Poljudski sraz sa Švicarskom ostavio je gorak okus. Nakon što su Vatreni zadivili Europu svojom hrabrom igrom na netom završenom EURU, stiglo je bolno prizemljenje.

Igračima koje je na teren poslao novi izbornik Igor Štimac očitana je prava lekcija iz brzog, lepršavog i modernog nogometa. Situacije je svjestan i kapetan Darijo Srna, koji je nakon utakmice istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je jako loše, mislim da gore ne može. Dobro je ako ćemo uzeti pouke iz ovoga, znamo što nas čeka za dvadeset dana, to je teška i zahtjevna skupina. Ako Hrvatska bude igrala kao protiv Švicarske, nema nikakve šanse ići u Brazil. Treba biti objektivan i realan i reći da su zvižduci bili zasluženi, čak ih je bilo i malo", naglasio je Srna i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo podignuti glavu, svi znamo što i koliko Hrvatska može. Našli smo se nekoliko puta u ovakvim situacijama. Došao je novi izbornik, postavio neke nove zahtjeve pred nas, oni ovaj put nisu urodili plodom, ali imamo vremena razmisliti, stožer također, da razmisli i povuče poteze koji će biti pozitivni za ekipu."

Sličnog je mišljenja bio i Stipe Pletikosa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba bježati od odgovornosti, nije to dobro izgledalo, ali treba iz ovog izvući korist. Izbornik je stavio nove zahtjeve, zvižduke smo apsolutno zaslužili. Nije dobro kad se izgubi, ali ima još dosta vremena, kad dođu kvalifikacije bit će puno bolje. Znamo da posjedujemo kvalitetu samo što je ovaj put nismo pokazali. Švicarska je jako slična Belgiji, s time što je Belgija i za nijansu opasnija", zaključio je u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo