TA ČUDESNA OLEKSANDRIJSKA NOĆ! / Hajduk Ukrajince počastio 'tricom' i stekao veliku prednost za uzvrat

Image

Nogometaši Hajduka su u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige slavili protiv domaće Oleksandrije u istoimenom ukrajinskom gradu s 3-0. Strijelci za gostujući sastav bili su Ćosić u 52.

28.7.2016.
20:20
VOYO logo

OLEKSANDRIJA - HAJDUK 0:3

OLEKSANDRIJA: Levonidov, Mikitsej, Kuliš, Ponomar, Žičkov, Zaporožan, Gitčenko, Šendrik, Banada, Kozak, Basov

HAJDUK: Kalinić - Juranović, Ćosić, Nižić, Milić - Jefferson, Bilij - Kožulj, Vlašić, Sušić - Said

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Ćosić (52.), 0-2 Erceg (82.), 0-3 Ohandza (90.)

U prvom dvoboju 3. pretkola Europske lige u Ukrajini su nogometaši Hajduka slavili protiv Oleksandrije s 3-0 (0-0) i stekli veliku prednost za uzvrat sljedeći četvrtak na Poljudu. Bila je to noć u kojoj su Splićani pokazali jedno drugo lice. Puno koncetriranije i organiziranije nego što li je to bio slučaj u onoj prvoj europskoj utakmici ove sezone u Rumunjskoj protiv Iasija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva europska utakmica u povijesti za Oleksandriju

Hajduk je u Ukrajini došao do velike prednosti zahvaljujući taktički dobro odigranoj utakmici, u kojoj su u napadu iskoristili sve pogreške i naivnost domaćina, koji je igrao prvu europsku utakmicu u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUKOVCI U TRANSU NAKON TRIJUMFA U OLEKSANDRIJI: ‘Bilo je veličanstveno’

Naguravanje igrača na travnjaku

U prvom dijelu igrao se slab, ali grub nogomet, dok su vratari bili skoro besposleni. Splićani su prvi udarac u okvir gola imali u 33. minuti kad je Milić pucao na gol Levanidova s nekih dvadesetak metara U 36. minuti malo je nedostajalo da dođe do tučnjave između igrača Oleksandrije i Hajduka! Nastala je prava gužva nakon jednog Sušićevog slobodnjaka, domaći golman Levanidov uhvatio je loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nižić je bio najviši, a nakon svega došlo je do spomenutog naguravanja u kojem je sudjelovao poveći broj igrača. Basov je primio Nižića za nogu, Hajdukov stoper je reagirao i obojica su završila sa žutim kartonima.

Ćosić zabio prvi gol u dresu Hajduka

U 52. minuti Hajduk je poveo iz prve prave situacije koja je uslijedila nakon udarca s kuta, lopta je došla do Vlašića koji iskosa puca, a na odbijenu loptu od strane vratara natrčava Marko Ćosić i lako pogađa ukrajinsku mrežu. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Hajaduka od kad je došao iz zaprešičkog Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOMŽALE SENZACIONALNO SRUŠIO WEST HAM SLAVENA BILIĆA: Besek poražen sa svojom Birkirkarom

Domaćini su se potom otvorili, pa je u dvije situacije Hajdukov vratar sjajnim intervencijama sačuvao svoja vrata. U 82. minuti Splićani su postigli i drugi gol, a postigao je pričuva Ante Erceg koji je nakon udarca s kuta glavom iznenadio domaćeg vratara.

Treći gol Ohandze u ovoj sezoni

Napokon, u 90. minuti nakon proigravanja Sušića Hajdukov "džoker" Kamerunac Ohandza izlazi sam ispred vratara Levanidova i postiže konačnih 3-0 za gotovo siguran prolaz Splićana. Vrijedi spomenuti kako je to bio ukupno treći pogodak za Ohandzu u ovoj sezoni. Kamerunac je jako bitan igrač Marijana Pušnika, a to se moglo vidjeti u ovoj utakmici. Samo što ga još uvijek muči ozljeda zbog koje i počinje svoje susrete s klupe za rezervne igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati prvih susreta 3. pretkola Europske lige:

Istanbul Basaksehir (Tur) - RIJEKA (HRV) 0-0 Oleksandrija (Ukr) - HAJDUK (HRV) 0-3 LOKOMOTIVA (HRV) - Vorskla Poltava (Ukr) 0-0 Heracles Almelo (Niz) - Arouca (Por) 1-1 AEK Larnaca (Cip) - Spartak Moskva (Rus) 1-1 Slavia Prag (Češ) - Rio Ave (Por) 0-0 IFK Gotheborg (Šve) - HJK Helsinki (Fin) 1-2 Austria Beč (Aut) - Spartak Trnava (Slk) 0-1 Lille (Fra) - Gabala (Aze) 1-1 Zaglebie Lubin (Polj) - SonderjyskE (Dan) 1-2 Torpedo (Blr) - Rapid Beč (Aut) 0-0 Jelgava (Lat) - Beitar Jerusalem (Izr) 1-1 Birkirkara (Mal) - Krasnodar (Rus) 0-3 Grasshoppers (Švi) - Apollon Limassol (Cip) 2-1 Luzern (Švi) - Sassuolo (Ita) 1-1 Panathinaikos (Grč) - AIK Stockholm (Šve) 1-0 Vojvodina (Srb) - Dinamo Minsk (Blr) 1-1 Genk (Bel) - Cork City (Irs) 1-0 Škendija (Mak) - Mlada Boleslav (Češ) 2-0 Osmanlispor (Tur) - Kalju Nomme (Est) 1-0 Pandurii (Rum) - Maccabi Tel Aviv (Izr) 1-3 Hertha Berlin (Njem) - Brondby (Dan) 1-0 Videoton (Mađ) - Midtjylland (Dan) 0-1 Gent (Bel) - Viitorul Constanta (Rum) 5-0 Aberdeen (Ško) - Maribor (Slo) 1-1 Domžale (Slo) - West Ham (Eng) 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo