slavlje u amsterdamu / Ajax s igračem manje srušio PSV i u potpunosti se vratio u utrku za naslov!

Image
Foto: AP

Ajax je poveo, PSV izjednačio, a domaćin potom zabio dva gola s igračem manje za iznimno važnu pobjedu i prvi poraz PSV-a u zadnjih 13 kola

31.3.2019.
19:54
AP
VOYO logo

U derbiju 27. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Ajax je u Amsterdamu pobijedio PSV sa 3-1 smanjivši zaostatak za momčadi iz Eindhovena na dva boda sedam kola prije kraja.

Ajax je poveo, PSV izjednačio, a domaćin potom zabio dva gola s igračem manje za iznimno važnu pobjedu i prvi poraz PSV-a u zadnjih 13 kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragičar utakmice bio je gostujući branič Daniel Schwaab koji je zabio autogol, a zatim i skrivio jedanaesterac.

Ajax je poveo u 21. minuti autogolom njemačkog braniča. Hakim Ziyech je ubacio loptu u kazneni prostor, a Schwaab ispred svog golmana Jeroena Zoeta ugurao loptu u svoju mrežu. U 57. minuti Ajax je ostao s igračem manje, nakon što je isključen Noussair Mazraouia, a samo minutu kasnije gosti su izjednačilo preko Luuka de Jonga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim trenucima gosti su imali aktivan rezultat, igrača više i inicijativu na terenu. No, još jednom se ukazao Schwaab neopreznim starom oborivši Davida Neresa. Jedanaesterac za vodstvo 'kopljanika' sigurno je realizirao Dušan Tadić. U posljednjim trenucima susreta Ajax je potvrdio pobjedu Neresovim golom.

PSV i dalje vodi na ljestvici sa 67 bodova, Ajax ima 65 bodova, a treći je AZ sa 50 bodova. Slijede Feyenoord (47), Utrecht (43), Heracles (43)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo