365 DANA ZA POVIJEST: / Prošla je puna godina od posljednjeg poraza Rijeke, sjećate li se tko ju je pobijedio?

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Prije točno godinu dana nogometaši Rijeke doživjeli su posljednji poraz u službenoj utakmici. Tog 5. travnja 2016. izgubili su od Slaven Belupa s 0-3 u uzvratnoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa

5.4.2017.
8:58
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Tada je krenula velika serija momčadi Matjaža Keka koja traje i danas. Odigrali su Riječani otada 40 službenih utakmica i ostvarili 30 pobjeda i deset neodlučenih ishoda. Konkretno, u HNL-u su upisali 25 pobjeda i osam remija, u Kupu četiri 'prave' pobjede i jednu nakon produžetaka, a u Europskoj ligi dva neodlučena rezultata.

Image
DERBI JE U NJEGOVIM RUKAMA: /

Bježao od huligana sa šipkom, sad sudi utakmicu sezone na Rujevici

Image
DERBI JE U NJEGOVIM RUKAMA: /

Bježao od huligana sa šipkom, sad sudi utakmicu sezone na Rujevici

Neosvojiva Rujevica

Upravo je to Europa jedina 'mrlja' u briljantnoj sezoni, ali samo donekle - nadali su se u Rijeci plasmanu u grupnu fazu, a ispali su u 3. pretkolu. No, nisu ispali od bilo koga, već od Istanbul Başakşehira, momčadi koja je trenutno druga u turskom prvenstvu, ispred velikana Galatasaraya i Fenerbahçea. I nisu Riječani izgubili, ispali su nakon dva remija zbog manje golova u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječka serija na velikoj će kušnji biti ove subote kada na Rujevicu u 26. kolu prvenstva dolazi Dinamo. Kekove trupe u okršaj ulaze s prvog mjesta i s četiri boda prednosti u odnosu na Modre, a svakako treba spomenuti da pred svojim navijačima u HNL-u nisu izgubili još od rujna 2014. kada je bolji bio upravo Dinamo. Tada su Riječani bili domaćini na Kantridi, a otkad su se u kolovozu 2015. preselili na Rujevicu, na novom stadionu nisu upisali nijedan jedini poraz, računajući sva natjecanja.

Može li riječki niz preživjeti i nadolazeći vikend? Dinamo je također u velikoj seriji, ima osam uzastopnih pobjeda u prvenstvu i ozbiljna je prijetnja Kekovim nogometašima. Izvuku li se Riječani bez poraza i u subotu, miris povijesnog naslova počet će se širiti Kvarnerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo