REAkCIJE NA EUSEBIJEV ODLAZAK / 'Nogomet je izgubio legendu, ali zauvijek će biti među najvećima'

Image
Foto: EMPICS Sport/Press Association/PIXSELL

'Sjećat ćemo se njegovog talenta, njegovog primjera, njegovog karaktera koji su obilježili portugalski nogomet i koji se nametnuo kao svjetska nogometna referenca', piše na službenoj stranici Benfice.

5.1.2014.
16:39
EMPICS Sport/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Vijest o smrti portugalske nogometne legende Eusebia, koji je preminuo noćas od posljedica srčanog udara u bolnici u Lisabonu u 71 godini, potresla je svijet i reakcije stižu sa svih strana.

"Sjećat ćemo se njegovog talenta, njegovog primjera, njegovog karaktera koji su obilježili portugalski nogomet i koji se nametnuo kao svjetska nogometna referenca. Eusebijev život je baština svih nas koji volimo nogomet. Benfica mu je bila matična luka. Njemu je Benfica bila više od kluba, ona mu je bila obitelj i njegov dom. Sjećanje na Eusebija i njegovo nasljedstvo ostaje s nama", objavljeno je na službenim stranicama Benfice nakon vijesti o Eusebijevoj smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši portugalski reprezentativac Luis Figo također žali zbog odlaska nogometnog velikana: "Njegov odlazak je veliki gubitak za sve što je predstavljao na svjetskoj razini. Bio je blizak s igračima i reprezentacijom, uvijek spreman pomoći i uputiti nekoliko riječi utjehe. Iza sebe je ostavio veliku prazninu".

Bivši portugalski reprezentativac koji je igrao s Eusebiem Antonio Simoes: "Eusebio je bio dokaz izvanredne unutarnje snage. Osjećao sam da mu nije dobro u zadnje vrijeme, ali nisam s njim o tome želio pričati. On je proživio fantastične priče koje je volio prepričavati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik FIFA-e Joseph Blatter: "Nogomet je izgubio legendu, ali Eusebio će sačuvati zauvijek svoje mjesto među najvećima".

I portugalski premijer Pedro Passos Coelho je odao počast Eusebiju: "On je bio pravi nogometni genij, primjer poniznosti, izvanredan sportaš, velikodušan i solidaran čovjek. On je za sve navijače bio primjer profesionalnosti, odlučnosti i predanosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalska vlada je prioglasila tri dana žalosti, a tisuće navijača i obožavatelja odaju počast "crnoj panteri" posjećujući njegov kip podignut pored Benficinog stadiona Luz i ostavljajući cvijeće, šalove i druge predmete.

Predsjednik Europske komisije Portugalac Jose Durao Barroso se priključio svima koji su se prisjećali Eusebija: "To je tužan dan za portugalski i svjetski nogomet. Šaljem izraze sućuti Eusebijevoj obitelji i svim Portugalcima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo