LUDI DOPINŠKI IZGOVORI / Njima je uvijek kriv netko drugi: Punice, psi, maseri...

Njihovim rezultatima divio se cijeli svijet, no antidopinške kontrole bile su neumoljive. Neke od najvećih sportskih zvijezda, ispalo je, bili su varalice! I umjesto da priznaju krivicu, većina je smišljala nevjerojatno maštovite izgovore kako su se zapravo zabranjene supstance našle u njihovu organizmu!

18.7.2013.
18:15
VOYO logo

Trčali su, vozili, skakali i letjeli brže, više i jače od drugih. U moru novih otkrića sprinteri AsafaPowel i TysonGay su po maštovitosti male bebe prema nekim svojim kolegama koji su za sve krivili svoje pse, punice i supruge. DanielPlaza je, primjerice, nakupio previše zabranjenih hormona jer je navodno dugo prakticirao oralni seks sa svojom trudnom suprugom.

Stručnjaci za borbu protiv dopinga su se tijekom godina stvarno naslušali svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su sportaši slučajno kao MannyRamirez pili lijekove protiv ženske neplodnosti, nedužnom ChristianuHennu je punica liječila neplodnost biljnim preparatima prepunim testosterona. Atletičar PaulEdwards je jadan zabunom popio cijelu bocu šampona.

Ali Univerzum se ipak najviše urotio protiv kajakaša NathanaBaggaleya koji je zabunom, tako barem tvrdi - popio šogorov sok prepun steroida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nakon godina negiranja, konačno je stiglo Armstrongovo priznanje koje je gledao cijeli svijet.

Neki sportaši nisu naučili kako je bolje odmah sve priznati. Biciklist GilbertoSimoni tako ima valjda najpoželjnijeg zubara na svijetu koji kao anestetik koristi kokain. Tenisač švaler RichardGasquet ljubio je curu koja je očito bila našmrkana i jadnog ga zarazila kokainskom pošasti. Da stvar bude bolja, taj izgovor mu je kod antidopinške agencije upalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmaštovitiji od svih je ipak biciklist TylerHamilton koji je za sve optužio brata blizanca koji je umro na porođaju i koji je ostavio sporne stanice u njegovu tijelu.

Vrhunske sportaše svi vole i svi im se s pravom dive, ali treba se diviti i onima koji su svojom krivnjom klonuli pred pravilima, što ne žele priznati. Barem što se izgovora tiče, šteta je što je postolje dovoljno široko samo za troje kad su svi spomenuti u ovoj priči zaslužili svoju medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo