NJEMAČKA ZVIJEZDA UZBURKALA NACIJU KONTROVERZNOM IZJAVOM: / Ovo se neće svidjeti Ozilu i igračima koji su bili žrtve rasizma

Image
Foto: AFP

Nastavlja se debata oko slučaja Mesuta Ozila i rasizma u njemačkom nogometu

3.8.2018.
17:46
AFP
VOYO logo

Prije nešto više od tjedan dana Mesut Ozil, veznjak Arsenala i dugogodišnji reprezentativac Njemačke, izjavio je kao više neće nastupati za nacionalnu vrstu zbog toga što je godinama žrtva rasizma i netrpeljivosti zbog svog turskog porijekla. Ozil je prozvao sam vrh njemačkog nogometa, uključujući i Reinharda Grindela, predsjednika Njemačkog nogometnog saveza.

Sada se u cijelu debatu uključio i Ozilov donedavni suigrač, Thomas Muller, koji je u intervjuu za Spiegel izjavio nekoliko u najmanju ruku problematičnih rečenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rasprava je licemjerna, ali to podržavaju mediji. Njemački savez je samo htio smiriti stvari. Za nas igrače to nikada nije bila velika stvar (situacija oko Ozila i optužbi za rasizam, op.a.). Zatvorimo ovu diskusiju. Nitko ne može reći da rasizam postoji u sportu ili u nacionalnoj reprezentaciji", rekao je Muller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao bijeli Bavarac, nismo sigurni koliko je Muller kvalificiran da prosuđuje postoji li ili ne postoji rasizam u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo