nije se držao pravila / Nizozemski gimnastičar potjeran s Igara zbog opijanja

Image
Foto: Twitter

Van Gelder je napustio olimpijsko selo u subotu navečer i proveo je cijelu noć slaveći prije nego se vratio rano u zoru u nedjelju, prekršivši tako pravila koja se odnose na konzumaciju alkohola

9.8.2016.
9:59
Twitter
VOYO logo

Nizozemski gimnastičar Yuri van Gelder potjeran je s Olimpijskih igara zbog "teškog kršenja" pravila reprezentacije nakon što je, poslije kvalifikacija u finale ruča, cijelu noć proveo opijajući se u Riju, objavila je nizozemska gimnastička reprezentacija.

Van Gelder (33) je napustio olimpijsko selo u subotu navečer i proveo je cijelu noć slaveći prije nego se vratio rano u zoru u nedjelju, prekršivši tako pravila koja se odnose na konzumaciju alkohola i napuštanja reprezentativne baze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je užasno za Yurija, ali ovakvo ponašanje je neprihvatljivo", kazao je šef nizozemske misije Maurits Hendriks. "U sportu, to je katastrofa ali nismo imali drugog izbora s obzirom na pravila koja je prekršio."

Van Gelder, svjetski prvak u vježbama na ručama iz 2005., već je ranije kršio reprezentativna pravila na velikom sportskom događaju. Suspendiran je i 2009. kada je uzeo kokain tri dana prije nacioanalnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska olimpijska reprezentacija uvela je stroga pravila svojim sportašima na OI u Rio de Janeiru. Prema pisanju medija, sportašima je zabranjen odlazak u Rio iz sigurnosnih razloga, a sportaši koji završe svoja natjecanja moraju se vratiti kući kako ne bi ometali kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo