OVO NETKO NAMJERNO RADI / 'Nije slučajno da jedan sudac iz Zagreba sudi Hajduku'

I dalje se ne stišava bura oko utakmice Istre i Hajduka. Gostujući u emisiji RTL Liga sportski direktor Splićana je istaknuo da je suđenje bilo ispod svakog nivoa, te kako 'nije slučajno da sudac iz Zagreba sudi Hajduku'.

11.3.2014.
15:00
VOYO logo

Stručni komentator RTL Lige Joško Jeličić prvi je iznio svoje mišljenje o dvije sporne situacije na utakmici Istra - Hajduk, gdje je prva dosuđena kao jedanaesterac (duel Nižića i Batarela), a druga nije (vratar gostiju oborio Radonjića).

"Suci imaju pravo na grešku, ali problem nastaje kada sudac počinje kompenzirati nešto jer mu nije čista savjest. Ako mene pitate, kod prve situacije nije bio kazneni udarac, ali onda druga situacija u kojoj je Radonjić srušen je bila jedanaesterac. I tu je sudac kompenzirao, tu je dokaz da mu nije bila čista savjest, i to je ono što najmanje volim vidjeti u nogometu", komentirao je Joško Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Jeličića red je došao na sportskog direktora Hajduka Gorana Vučevića koji je bez ustručavanja prozvao sudačku organizaciju.

"Ova nam je utakmica bila iznimno važna. I kada se nadate da ćete doći u Istru odigrati jednu pravu mušku utakmicu koja neće biti laka. I kada vidite da vam jedna sudačka organizacija napravi već u Zagrebu, tamo je počelo loše suđenje, na granici normalnog za nas,  ali smo bili puno bolji protivnik od Lokomotive, iako se sve činilo da Lokomotiva uzme bodove, ovdje u Puli se dogodilo upravo suprotno. Ovaj jedanaesterac je učinio da prvenstvo bude gotovo, a mi smo se nadali u realnim okvirima, na temelju naših dobrih igara u posljednje vrijeme dali sebi za pravo da očekujemo jedan veliki derbi na Poljudu pred punim stadionom, a onda nam jedan sudac sve to pokvari što smo gradili i željeli napraviti ne bi li s našim navijačima podijelili jednu veliku radost. Smatramo da smo itekako zakinuti u Puli i na ovaj način se ne možemo pomiriti sa suđenjem, pogotovo što je ovaj sudac u više navrata znao suditi našoj djeci na turnirima i bio je negativan, znao nas je oštetiti. Uvjereni smo da ovo neko namjerno radi, to je vidljivo iz daleka, nije to dobro za hrvatski nogomet. Nije slučajno da jedan sudac iz Zagreba sudi Hajduku, a nijedan sudac iz Splita ne sudi Dinamu. Suđenje je bilo ispod svakog nivoa", opširno se raspričao Goran Vučević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva situacija sigurno nije bila jedanaesterac, ali ja dalje ne želim razgovarati o drugoj situaciji. To je bio trenutak kada Istra postiže gol. Mi imamo sudar dva naša igrača, naš golman dobiva potres mozga, puknuo mu je nos, napušta igru. Iz igre nam izlazi Bradarić koji nam je vrlo bitan. Ova odluka je usmjerila utakmicu u drugom pravcu i ona je ključna za rezultat. Sve što se kasnije događalo po nama nije bitno, s obzirom na ovu veliku grešku", dodao je Vučević.

Isključenje Tudora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastojimo biti što realniji. Igor je osoba koja bi sigurno kazala "pala mi je roleta, nisam se više mogao kontrolirati i odradio sam nešto što nisam smio". Direktno mi je rekao nakon utakmice da mu ništa nije kazao za isključenje, to su mi potvrdili svi na klupi, tako da isključenje sigurno nije bilo opravdano", zaključio je sportski direktor Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo