NI RONALDO, NI MESSI, NI JAMES: / Iznenadit će vas tko je najplaćeniji sportaš svijeta. Posljednji put je igrao u siječnju, a zaradio je najviše

Image
Foto: Profimedia

Ono što je tu najzanimljivije jest to da je čak 100 milijuna dobio od sponzora, dok je ostatak zaradio natječući se

18.12.2020.
9:36
Profimedia
VOYO logo

Gotovo je nevjerojatna činjenica da je trenutno najplaćeniji sportaš svijeta čovjek koji je posljednji put izašao na terenu siječnju ove godine, odnosno koji je odirao samo jedan jedini turnir. Mislili bi mnogi da će ova titula pripasti Cristianu Ronaldu, Lionelu Messiju ili LeBronu Jamesu, ali više od svih njih zaradio je Švicarac Roger Federer.

Federer je posljednji put nastupio u siječnju ove godine i to na Australian Openu, a nakon toga zaredao je s operacijama i na koncu otkazao cijelu sezonu. Švicarac je na vrhu liste po zaradama i privredio je čak 106.3 milijuna dolara, ali ono što je tu najzanimljivije jest to da je čak 100 milijuna dobio od sponzora, dok je ostatak zaradio natječući se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Roger Federer of Switzerland in action against Novak Djokovic of Serbia during their semifinal at the Australian Open tennis tournament in Melbourne on Jan. 30, 2020. (Kyodo) ==Kyodo, Image: 495673660, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Iza njega je Cristiano Ronaldo s impresivnih 105 milijuna dolara, od kojih je 45 milijuna stiglo od sponzora. Messi je privredio 104 milijuna dolara i od toga 32 od sponzora. A iza njih su još Neymar s 95.5, LeBron s 88.2 milijuna, Steph Curry sa 74.4, Kevin Durant sa 63.9, Tiger Woods sa 62.3, Kirk Cousins sa 60.5 i top 10 zatvara Carson Wentz s 59.1.

A kad smo već kod tenisača, spomenimo kako Novak Đoković najbolji tenisač svijeta, okupira 23. mjesto i zaradio je 44.6 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo