favoriti za zlato / Nezaustavljiva braća Sinković u finalu Olimpijskih igara

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković upisali su pobjede u 28 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući od kvalifikacija do finala

9.8.2016.
16:39
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće braća Martin i Valent Sinković u utorak su izborili plasman u finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što su u svojoj polufinalnoj skupini osvojili prvo mjesto.

Braća Sinković vodili su od starta do finiša i lakoćom su kontrolirali utrku, te su na kraju pobijedili sa sekundu i 23 stotinke boljim vremenom od Norvežana Kjetila Borcha i Olafa Tuftea. Treće mjesto, posljednje koje je vodilo u finale, osvojili su Britanci Jonathan Walton i John Collins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković upisali su pobjede u 28 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući od kvalifikacija do finala.

U drugoj polufinalnoj skupini prvo mjesto pripalo je Litavcima Mindaugasu Griskonisu i Sauliusu Ritteru, koji su imali dvije sekunde i 34 stotinke slabije vrijeme od braće Sinković. Iz te skupine u finale su još ušli Talijani Francesco Fossi i Romano Battisti, te Francuzi Hugo Boucheron i Matthieu Androidas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale dvojca na pariće je u četvrtak, 11. kolovoza.

Prethodno je dvostruki europski prvak u samcu Damir Martin izborio polufinale. Martin je bio najbrži u svojoj skupini u kojoj je s pet sekundi prednosti iza sebe ostavio Britanca Alana Campbella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale samaca je također u četvrtak, 11. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo