I NEVEN SPAHIJA USPJEŠAN / Nets sredili NBA prvake, odlična partija Bogdanovića

Image
Foto: AP Images

Bojan Bogdanović je postigao 14 koševa u domaćoj pobjedi Brooklyna nad San Antonijem (95:93) do koje su Netsi došli u produžetku i tako prekinuli niz od osam uzastopnih pobjeda aktualnih prvaka.

4.12.2014.
9:51
AP Images
VOYO logo

Bojan Bogdanović je, već prema običaju, bio u početnoj petorci Brooklyna i za nešto više od 34 minute u igri (34:17) ubacio 14 koševa uz šut 5/10 i imao osam skokova. U razdoblju kad je Bogdanović bio na parketu njegova je momčad ostvarila rezultatski plus od 16 poena, po čemu je bio najbolji u Netsima, ali da je Brooklyn izgubio hrvatski bi reprezentativac vjerojatno bio najveći krivac.

U posljednje dvije akcije produžetka, pri vodstvu Netsa 95-93, Bogdanović je prvo ostao udvojen i ispustio loptu u aut, da bi potom ostavio Ginobiliju dovoljno prostora za šut za tricu, koji je na sreću domaće momčadi Argentinac promašio, uz moguću osobnu pogrešku Bogdanovića koja nije dosuđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je učinak karijere Bogdanovićeva suigrača Mirze Teletovića, koji je ubacio 26 koševa uz 15 skokova, ipak začinjen pobjedom. Deron Williams je postigao 17 poena uz devet asistencija, a Brook Lopez je imao 16 koševa i 15 skokova. Spursima nije pomoglo što su trojica igrača imala dvostruko-dvoznamenkasti učinak: Danny Green je ubacio 20 koševa uz 10 skokova, Tim Duncan je imao 14 poena i 17 skokova, a Kawhi Leonard 12 koševa i 13 skokova.

Spursi su u New Yorku prekinuli pobjednički, a Philadelphia je u Minnesoti prekinula drugi najduži gubitnički niz u povijesti NBA lige. Pobjedom 85-77 u Minneapolisu, Sixersi su izbjegli izjednačavanje najgoreg niza, što su ga prije pet godina imali tadašnji New Jersey, a današnji Brooklyn Netsi (0-18). Do prve pobjede u novoj sezoni Philadelphiju je s 20 poena te po devet skokova i asistencija predvodio Michael Carter-Williams. Robert Covington je sa 17 poena bio drugi strijelac Sixersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam veliki olakšanje, a uvjeren sam da se tako osjećaju i moji suigrači nakon ove pobjede", izjavio je Carter-Williams, najbolji novak prošle sezone i predvodnik najmlađe momčadi ikad sastavljene u NBA ligi.

Thaddeus Young je za poražene uabacio 16 poena, a Gorgui Deng je dvoboj završio s 15 koševa i 16 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju dvije najbolje momčadi Jugozapadne divizije Houston je svladao vodeći Memphis sa 105-96. Rocketsi, koji su igrali bez svog prvog centra Dwighta Howarda, imali su šestoricu dvoznamenkastih strijelaca, a s 21 košem ih je predvodio James Harden. Trevor Ariza je imao 16 poena i sedam skokova, a Donatas Motiejunas 15 koševa i sedam skokova. U trećem porazu Memphisa ove sezone i prvom nakon pet pobjeda najbolji igrač Grizzliesa bio je Mike Conley s 15 koševa i šest asistencija.

Atlanta Hawksi su u Miamiju nastavili svoj pobjednički niz, iako je domaća momčad imala čak 56 posto šuta, a Dwyane Wade i Chris Bosh zajedno ubacili 55 koševa. Wade je utakmicu završio s 28 poena i sedam asistencija, a Bosh s 27 koševa i 11 skokova, ali je na kraju dvoboja na semaforu svjetlilo 112-102 za Atlantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad u kojoj je Neven Spahija prvi pomoćnik Mikea Budenholzera do četvrte uzastopne pobjede predvodili su Jeff Teague s 27 koševa, Kyle Korver s 18, Dennis Schroder sa 16 i Paul Millsap s 14 poena.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo