susjedstvo se ujedinilo / 'Nemate za čime žaliti': Hrvatska prima pohvale i čestitke iz cijele regije

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U većini gradova u Bosni i Hercegovini upriličeno je javno praćenje utakmice Hrvatska-Francuska, a u Sarajevu su meč zajednički pratili navijači obje reprezentacije

16.7.2018.
7:20
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Unatoč porazu od Francuske u finalnoj utakmici svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji najbolji nogometaši Hrvatske upisali su se u povijest, ocjena je većine elektroničkih medijima u Bosni i Hercegovini nakon utakmice odigrane u nedjelju.

U većini gradova u Bosni i Hercegovini upriličeno je javno praćenje utakmice Hrvatska-Francuska, a u Sarajevu su meč u kojemu se odlučivalo o tome tko će ponijeti titulu najbolje nogometne reprezentacije svijeta zajednički pratili navijači obje reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U miroljubivom okruženju navijači nogometnih timova dvije države tako su pjevali himne i izvikivali poruke potpore, kako hrvatskim tako i francuskim nogometašima pred ekranima u velikom šatoru podignutom u središtu Sarajeva na Trgu oslobođenja.

Tisuće nogometnih fanova okupili su se i na središnjim trgovima gradova poput Mostara, Novog Travnika, Žepča ali i Livna, gdje živi obitelj hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom gradu s ponosom očekuju Dalićev posjet najavljen za 23. srpnja.

Telegraf ističe kako je finale bilo za pamćenje, a u tekstu “Francuska je prvak svijeta, Hrvati nokautirani: Mundijal završen spektaklom sa šest golova!” ističu kako Hrvatska nema za čime žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u Moskvi raspisali su se i i svjetski mediji.

"Hrvati su preživjeli tri utakmice s odlučujućim produžecima, od čega dvije na kojima su odlučivali penali, kako bi došli do svojeg prvog finala. Njihova je igra u nedjelju bila i bolja. No Francuska se borila s Hrvatskom kad je morala i kažnjavala ih kad je to bilo moguće, sve do posljednjeg zvižduka sudaca", piše New York Times. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC i CNN ističu kako je Francuska pobijedila u finalu dodajući kako nije bilo dramatične završnice utakmice u usporedbi s cijelim prvenstvom koje je, podsjećaju, bilo puno preobrata i iznenađenja. Mirror naglašava kako su se Francuzi okrunili naslovom pobjedom koja je 'slomila srca Hrvata'. 

Španjolski El Pais piše o pobjedi 's autoritetom', dok španjolski Del Mundo piše kako su Francuzi 'zamrznuli hrvatski zamah' i osvojili svjetski kup. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su ugrabili drugi naslov prvaka pobjedom protiv hrabre Hrvatske, naslov je s kojom britanski The Guardian rezimira utakmicu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

U ponedjeljak u 13 sati budite uz RTL kada ćemo UŽIVO prenositi spektakularni doček hrvatskih šampiona u Zagrebu. Cijela Hrvatska bit će na Trgu bana Jelačića, a naši reporteri pratit će svaki trenutak dočeka, od vožnje reprezentativaca u otvorenim autobusima kroz glavni grad do dolaska na Trg gdje ih dočekati tisuće navijača uz pjesme Zaprešić Boysa i Mladena Grdovića. Emisiju će voditi Ana Brdarić Boljat i Ivan Vrdoljak koji će s RTL-ovim sportskim urednicima Markom Vargekom i Filipom Brkićem razgovarati o povijesnom uspjehu hrvatskog nogometa. Emisiju uređuju Borna Keserović i Antonio Vuksanović. Gosti emisije će biti Nikola Jurčević, Marko Naletilić i Ankica Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo