odbili njegovu žalbu / Nema predaje: predsjednik UEFA-e Michel Platini se žalio CAS-u

Image
Foto: AP

Platini se na ovaj potez odlučio nakon što je Žalbeno vijeće Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u srijedu odbilo njegovu žalbu

20.11.2015.
18:40
AP
VOYO logo

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini žalio se Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni (CAS) na Fifinu suspenziju od 90 dana zbog sumnji u financijske malverzacije.

Platini se na ovaj potez odlučio nakon što je Žalbeno vijeće Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u srijedu odbilo njegovu žalbu. FIFA je na 90 dana suspendirala Seppa Blattera i Platinija i oni tijekom suspenzije ne mogu obavljati nikakve nogometne aktivnosti. Švicarac se tako ne smije pojaviti u sjedištu FIFA-e, a Platini mora prekinuti svoju kandidaturu za predsjednika krovne nogometne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam kako će CAS vrlo brzo donijeti odluku, s obzirom što je u pitanju," poručio je predsjednik Uefe i jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu nogometa.
Platini i Blatter suspendirani su na 90 dana zbog istrage o isplati dva milijuna dolara koje jeBlatter 2011. isplatio Platiniju za posao savjetnika. Također i švicarski državni tužitelj je pokrenuo istragu protiv Blattera zbog sumnji na financijske malverzacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo