Nejmar izabrao Barselonu

Brazilac stiže na Kamp Nou za 54 miliona evra

26.5.2013.
13:36
VOYO logo

Reprezentativac Brazila Nejmar, jedan od najtraženijih fudbalera na planeti, odlučio je da napusti Santos i narednih pet godina igraće za Barselonu, potvrdio je rano jutros katalonski klub na svom sajtu.

Finansijski detalji ugovora nisu saopšteni, ali dobro obaveštena "Marka" tvrdi da će Barselona platiti obeštećenje od 54 miliona evra, čime je Nejmar postao drugi najskuplji igrač u istoriji Katalonaca, odmah posle Zlatana Ibrahimovića, za kojeg je u razmeni sa Interom za Samjuela Etoa 2009. godine doplatila 60 miliona evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi napadač sutra će doputovati u Barselonu i zvanično staviti potpis na ugovor.

"Nejmar je poznat po fenomenalnim sposobnostima na terenu, zbog čega je noćna mora za protivničke odbrane. Lepo je gledati ga na terenu, jer ima karakterističan stil igre, a potvrdu svojih kvaliteta dobio je i od legendarnog Pelea, koji smatra da bi Nejmar mogao da ga nasledi", navodi se u tekstu na sajtu Barselone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nejmar ima 21 godinu, a za nacionalni tim do sada je odigrao 32 utakmice i postigao 20 golova. Njegov dolazak na Kamp nou praktično znači da će ekipu napustiti David Vilja i Aleksis Sančez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo