ŠTRAJK SVE BLIŽI / NBA i dalje bez dogovora

Image

Pregovori vlasnika klubova američke profesionalne košarkaške lige NBA i predstavnika igrača još su se jednom našli u bezizlaznoj situaciji nakon sastanka održanog u utorak na kojem su pokušali ukloniti nesuglasice oko novog kolektivnog ugovora, odnosno raspodjele plaća.

14.9.2011.
15:48
VOYO logo

Billy Hunter, direktor igrača, izjavio je da su igrači spremni učiniti značajan financijski ustupak, ali da vlasnici klubova nisu spremni sa svoje strane učiniti isto.

Predsjednik sindikata Derek Fisher izjavio je kako ne vidi da sezone može početi na vrijeme bez dogovora o financijskim pitanjima s vlasnicima da se "postigne pravedna raspodjela" zarade. Treninzi bi trebali u normalnim okolnostima početi 3. listopada,a sezona 1. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, problem je nastao kada je istekao postojeći kolektivni ugovor, a dvije suprotstavljene strane - udruga poslodavaca (vlasnici NBA klubova) i sindikat igrača - nisu našli rješenje za njegovo produljenje.

Posljednji put (i jedini dosad) u NBA-u se štrajkalo na početku sezone 1998/99, zbog čega su klubovi u osnovnom dijelu sezone stigli odigrati 50 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike