PRERANI ODLAZAK HRVATSKOG VRATARA / Navijači i suigrači tuguju za Turinom

Tamo su se našli njegov dres i i slika, a oko njih su navijači zapalili svijeće, dok je klupsko vodstvo postavilo hrvatsku i švedsku zastavu na pola koplja.

2.5.2013.
14:43
VOYO logo

Vijest o smrti prvog vratara njihova kluba rastužila je navijače AIK-a koji su se, uz cvijeće i svijeće položeno ispred Karlberga - kampa švedskog prvoligaša, već oprostili od prerano preminulog hrvatskog golmana.

Zastave u klupskom centru spuštene su na pola koplja dok se očekuju rezultati obdukcije koja će vjerojatno potvrditi kako je uzrok smrti bio zatajenje srca.

Većina je suigrača stigla u kamp oko devet sati kada im je priopćena tužna vijest. Trening nije održan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik AIK-a iz Stockholma, za kojega je branio danas preminuli Turina, Johan Segui izjavio je za švedske medije kako su u klubu znali da Turina ima urođenu srčanu manu, ali da je inače bio potpuno zdrav.

Image
Foto: aftonbladet.se

"Znali smo da je imao urođenu manu, ali je bio potpuno zdrav", rekao je Segui.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turina je u AIK stigao 2010. godine, a prije potpisa ugovora obavio je detaljne liječničke pretrage. Ranije ove godine Turina je s AIK-om potpisao produljenje ugovora do 2016. godine.

Podsjetimo, bivši vratar Dinama preminuo je u snu u svom stanu u Stockholmu. Beživotno tijelo hrvatskog vratara policija je pronašla ujutro oko 7.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu potvrditi da je Turina mrtav, ali zasad ne sumnjamo u nasilnu smrt", izjavio je zamjenik dežurnog policijskog djelatnika gradske policije.

'Ne mogu vjerovati da ga više nema'

Nogometni svijet šokiran Turininom smrću

Šokantna vijest iz Švedske: Iznenada umro Ivan Turina

Zasad sve upućuje da je smrt uslijedila zbog zatajenja rada srca, no više će se znati nakon što liječnici obave autopsiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: aftonbladet.se

Prvi Turinin susjed, suigrač iz napada Henok Goitom suznih je očiju prepričao jutrošnje događaje.

"Ivanova punica histerično je zvonila na moja vrata. Ovo je šok, jučer je bilo sve normalno, a danas je mrtav. Navijači su ga jako voljeli", kazao je Goitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Turina je u AIK stigao 2010. kada je klub iz Solne imao velikih problema s vratarima i tražio je iskusnog prvog golmana. Rješenje je postao hrvatski vratar koji je odmah potpisao ugovor na tri i pol godine.

Hrvat je vrlo brzo osvojio srca AIK-ovih navijača te tako postao nezamjenjiv među vratnicama švedskog prvoligaša. Danas se ti isti navijači opraštaju od svog idola među vratnicama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike