Nakon toliko godina, Janica napokon progovorila: 'Ja bih danas poludjela...'

Skijaška legenda Janica Kostelić godinama nije davala intervjue, nije to voljela ni prije odlaska u mirovinu 2007. godine, ali ovoga je puta napravila iznimku.

12.7.2013.
17:26
VOYO logo

U opširnom intervjuu za portal Fisalpine, Janica je pristala odgovarati na pitanja koja joj već godinama postavljaju znatiželjnici. Svi znamo da je do 24. godine osvojila sve što se moglo, jedina je četverostruka olimpijska pobjednica u povijesti ženskog skijanja, peterostruka svjetska prvakinja i vlasnica drugih brojnih rekorda koje ju čine ponajboljom skijašicom svih vremena.

Sada je progovorila i o tome što joj se događalo poslije završetka karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je izgledao vaš život nakon odlaska u skijašku mirovinu 2007. godine? Život je prekrasan. Uvijek se nešto događa. Pokušavam biti okupirana poslom, ali isto tako si želim osigurati dovoljno vremena za uživanje u stvarima koje volim raditi i imati dovoljno vremena za prijatelje i obitelj. Što se tiče profesionalne strane, i dalje puno vremena provodim na snijegu, jer sam većinu godine na turneji s hrvatskom skijaškom reprezentacijom i ekipom brata Ivice, kao savjetnik i podrška.

Koja vam je bila najteža prilagodba u prvim danima nakon oproštaja od skijanja? Rutina 'normalnog' života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/8YZCCHlJ1pA

Kako ste znali da je baš to vrijeme kada se treba povući? Jednostavno sam osjetila kako sam postigla dovoljno uspjeha u karijeri. Bila sam sretna s onime što sam napravila i nisam htjela biti pohlepna za još više medalja i rekorda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li se već za vrijeme karijere pripremali za odlazak, kako je to izgledalo? Nisam se ništa posebno pripremala za 'normalni' život. Jednostavno prihvaćam stvari kako se događaju, ni inače ne planiram previše unaprijed.

Jeste li još uvijek u kontaktu s nekim skijašicama s kojima ste se natjecali? U ovo vrijeme društvenih mreža je lako ostati u vezi s mnogim ljudima koje ste upoznali. Zato, hvala Facebooku, Twitteru itd...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja je prava priča o vašem velikom suparništvu s Anjom Pärson? Nekako sam imala osjećaj da ćete me to pitati :-) Mislim da to suparništvo nije bilo toliko ozbiljno koliko su mu svi oko nas pridavali važnosti. Ona je bila moja suparnica na stazi kao i sve druge, a izvan staze je bila normalna osoba, prijateljica s kojom ste mogli normalno pričati i smijati se. Mislim da su svi sportaši strastveni u onome što rade i iz toga onda proizlazi zdrava konkurencija koja vas tjera da napredujete tijekom natjecanja.

Koliko se skijanje danas promijenilo u odnosu na vaše vrijeme? "Po mojem mišnjenju, danas je tu previše tehnologije koja vam pomaže, a sport bi trebao biti što čišći. Moje mišljenje je da bi ljudi trebali napredovati i poboljšavati mogućnosti svog tijela, a ne se toliko oslanjati na pomoć tehnologije. Ja bih danas sigurno poludjela sa svim ovim testovima, kako pronaći pravi 'setup' skija i opreme i slično, u čemu su mnogi danas pronašli sebe. Uzmi par skija i pancerice i napravi da one rade za tebe. Ukroti ih", poručila je novim generacijama skijaška kraljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo