Nove tragedije! Grozne vijesti potresle svijet sporta

Kristians Pelšs (20) bio je velika latvijska hokejaška nada, posljednjih nekoliko godina igrao je juniorski hokej u Kanadi i očekivalo se da će uskoro zaigrati za Edmonton Oilerse...

14.6.2013.
8:28
VOYO logo

No, od svega toga vjerojatno neće biti ništa. Nesretni mladić se u ponedjeljak vratio u domovinu na odmor, a od noći s ponedjeljka na utorak mu se gubi svaki trag.

Oko dva sata ujutro skočio je s Kamenog mosta u Rigi u rijeku Daugavu. Očevici su vidjeli skok, ali ne i da je Pelšs isplivao. Dan kasnije alarmirana je policija, a ronioci u potrazi nisu bili uspješni. Nađena je samo odjeća koju je skinuo i druge osobne stvari koje je ostavio na mostu prije skoka u rijeku. Još uvijek postoji nada da mladić ipak nije mrtav, ali šanse su gotovo nikakve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Latvijski mediji, kao i neki kanadski, već su 'pokopali' mladića i navukli ogroman bijes šokirane obitelji, ali i čitatelja. Postoji bojazan da je tijelo otplutalo rijekom do obližnjeg Baltičkog mora, te da tek onda neće moći biti nađeno.

Nadamo se da je čudo ipak moguće i zbog toga jer je latvijski hokej proteklih godina dosta patio zbog raznih tragedija vrhunskih igrača. Stvarno nemaju sreće... Prvo je latvijski 'Dražen' Sergejs Žoltoks preminuo 2004. tijekom utakmice na rukama suigrača zbog infarkta. Sedam godina kasnije Karlis Skrastinš je zajedno s cijelom momčadi Lokomotiva iz Jaroslavlja poginuo u padu aviona 2011. godine. Lani se Kaspars Astašenko predozirao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su ovo definitivno dani žalosti u hokejaškom svijetu, potvrdilo se tijekom četvrtka. Preminuo je i Scott Winkler (23), mladi norveški hokejaš, nada NHL momčadi Dallas Starsa. I on se nakon sezone vratio u domovinu, a njegovo mrtvo tijelo pronašli su roditelji u stanu po povratku s posla. Uzrok smrti zasad je nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike