HAMILTON ODNIO POBJEDU / Najspektakularnija F1 utrka sezone

Velika nagrada Njemačke donijela je brdo iznenađenja i atraktivnih pretjecanja. Inače savršeni Vettel ostao je kratkih rukava i s 'drvenom' medaljom.

24.7.2011.
16:20
VOYO logo

U nedjelju je na stazi Nürburgring održana Velika nagrada Njemačke, deseta utrka Svjetskog prvenstva u Formuli 1 ove sezone.

Pobjedu je po drugi put u sezoni odnio Britanac Lewis Hamilton koji se kroz čitavu utrku branio od Fernanda Alonsa. Španjolac je na kraju završio drugi.

Australac Mark Webber izgubio je pole-position te zauzeo treće mjesto.

Sebastian Vettel kojeg smo već navikli gledati u ulozi predvodnika kolone, ovog je puta već u startu izgubio poziciju i završio četvrti.

Utrka je za obožavatelje Formule 1 bila napeta do samog kraja. Felipe Massa i Sebastian Vettel morali su u boks u zadnjem krugu, a bolje se snašao Nijemac te uspio izboriti četvrtu poziciju.

Hamiltonu je ovo druga pobjeda sezone. Prvu je odnio na Velikoj nagradi Kine. Vettelu je ovo najslabiji rezultat sezone.

Ferrarijev Fernando Alonso, zbog konstantnog lova na Hamiltona, nakon kraja utrke ostao je bez benzina, pa mu se Webber smilovao te ga poveo na svom bolidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo