Dvije domovine / Najpoznatiji Dinamov Argentinac progovorio o klubu, šefu i obitelji

Kraj desetogodišnjeg emitiranja počinjemo Luisom Ibanezom - jednim u nizu loptom zaluđenih Južnoamerikanaca, koji je dobio hrvatsko državljanstvo. Mladi Argentinac već godinama brani plavu boju Dinama. Zaljubio se u metropolu, ali i u Zagrepčanku s kojom je dobio sina. Vinku Paiću ispričao je sve o prednostima i manama života u Hrvatskoj, što misli o šefu i planira li ostati u Lijepoj našoj i nakon nogometne karijere.

8.8.2014.
17:45
VOYO logo

Iako s omiljenim Dinamom neće trčati svjetskom nogometnom pozornicom, Luis Ibanez porazom se ne opterećuje previše.

"To je na svijetu normalno da ispadne jedan klub kao Dinamo. Ali još nije gotovo. Imamo šanse za Europu i kvalifikacije za europsku ligu. Nadam se da ćemo igrati u Europi. Naravno da su svi tužni zbog toga. Ali idemo dalje", kazao je Dinamovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je prije šest godina iz Argentine došao u Lijepu Našu nije ni slutio da će mu se ovdje toliko svidjeti.

"Kad su mi rekli 'hoćeš li ići u Hrvatsku', počeo sam gledati na YouTubeu, internetu kakav je klub, kakav je grad. Kad sam vidio more i sve to rekao sam – 'ajde idemo'. Idemo probati. Nadam se da ću ostati tu dugo. Što se mene tiče, ja bih ostao tu do kraja karijere. Jer mi je Dinamo dao sve i ja moram nešto vratiti Dinamu", priznao je Ibanez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno toga, kaže, duguje i Zdravku Mamiću.

"Super sam s njim. Tu sam već 6 godina. Da nisam bio dobar s njim ne bih bio tu. On mi je šef. Slušam ga. Kao i ti svog šefa. Imamo super odnos. Slušam ga. Bilo je par puta kad smo slavili nešto. Kad smo ušli u Ligu prvaka npr. On je uvijek uz nas, plati večeru. Ali nije više od toga", otkrio je nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će Lučo postati nogometaš, njegovoj je obitelji postalo jasno čim je napravio prve korake.

"Kad sam imao 3 godine. Kad sam znao što je lopta i počeo je udarati. Ja sam spavao s loptom. Kad sam je dobio od tate ili strica, uvijek sam spavao s loptom. Ili na kopački. Znao sam da ću postati igrač jer mi je lopta bila sve", rekao je Ibanez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odrastanja u jednom nimalo pitomom argentinskom kvartu i danas se sjeća, a prisjetio se i kako je dobio dobro nam znani nadimak!

"Šokota. Šokota me zvao prvi put Lucho jer je igrao s Luchom Gonzalesom u Portu. Počeo mi je reći Lučito, Lučito, kao mali Lučo. I onda mi je ostalo to Lučo", otkrio je Luis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preseljenje u Zagreb Luču je donijelo i ljubav! U kolovozu prošle godine oženio se Matejom, a kao najljepši mogući dar pred Božić im je došao maleni Thiago.

Rođenje sina potpuno mu je promijenilo pogled na život. Svome jedincu posvetio je i tetovažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali uspio je i ostvario svoj dječački san! Nekad klinac iz Argentine sada suvereno vlada zelenim travnjacima siguran u to da njegovo najbolje vrijeme tek dolazi!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo