Argentinac želi revanš / Najplaćeniji sportaš svijeta i bivši svjetski prvak ostao neporažen

Image
Foto: AP Images

Mayweather je sudačkom odlukom pobijedio Argentinca Maidanu koji smatra da je on zaslužio pojas.

4.5.2014.
11:27
AP Images
VOYO logo

Američki boksač Floyd Mayweather, najbolje plaćeni sportaš svijeta koji je bio svjetski prvak u pet težinskih kategorija, ostao je neporažen i poslije 46 borbi nakon što je sinoć odlukom sudaca pobijedio Argentinca Marcosa Maidanu u velter kategoriji.

Nakon 12 teških rundi, 37-godišnji Mayweather (46 pobjede, 26 nokautom) pobijedio je sudačkom odlukom i rezultatom od 117-111, 116-112, 114-114.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tridesetogodišnji Argentinac (35 pobjede, četiri poraza, 31 nokaut), pokretljiviji i brži, dominirao je na početku borbe te je suparniku nanio posjekotinu iznad lijevog oka u četvrtoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam da sam ja dobio meč. Floyd se nije borio kao što sam očekivao od njega. Dominirao je neke runde, ali ja sam dominirao većinu meča. Revanš? Zapravo bih ja njemu trebao dati revanš jer sam bio bolji u ovom meču i osjećam se kao pobjednik. Ne bojim se Mayweathera, možemo se još jednom boriti", rekao je Maidana kojem suci nisu dali da se bori u svojim rukavicama.

No, negdje sredinom meča, Mayweather je počeo preuzimati kontrolu svojom obrambenom tehnikom i kombinacijom vanjskih udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvije runde nisam ništa vidio. Tek kada sam 'progledao', meč je otišao u mom smjeru", rekao je Mayweather.

Mayweather, čiji je nadimak "Money" (Novac) zbog 30 milijuna koliko će primiti za ovu borbu, ovom pobjedom je svom naslovu u velter kategoriji prema verziji WBC dodao i naslov u velter kategoriji prema verziji WBA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo