UTRKA SMRTI / Najopasniji reli na svijetu uzeo još dvije žrtve

Image

Druga etapa najopasnijeg svjetskog relija uzela je dvije žrtve. Avion s gledateljima, koji su pratili utrku, srušio se u pustinju, pri čemu su poginule dvije osobe.

3.1.2012.
7:26
VOYO logo

Branitelj naslova Nasser Al-Attiyah u Hummeru i Španjolac Marc Coma na KTM-u pobjednici su druge etape relija Dakar koja se u dužini od 782 kilometara vozila od Santa Rose de la Pampe do San Rafaela u Argentini.

Katarski relijaš je prošao ciljem sa 54 sekunde prednosti pred Francuzom Stéphaneom Peterhanselom u Miniju, dok je Amerikanac Robby Gordon u Hummeru bio treći sa 2:42 minute zaostatka. U ukupnom poretku vodi Peterhansel ispred Gordona (+2:28) i Poljaka Krzysztofa Holowczyca (+2:33).

U konkurenciji motociklista slavio je Španjolac Coma ispred Francuza Cyrila Despresa (+ 1:18) i Španjolca Joana Barreda Borta (+2:33). U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Coma ispred Čileanca Francisca Lopeza (+ 2:30) i Despresa (+2:52).

Nažalost, druga etapa jednog od najpoznatijih auto-moto natjecanja na svijetu odnijela je još dvije žrtve. Nakon što je u prvoj etapi od srčanog udara preminuo argentinski motociklist Jorge Martinez Boero, u drugoj etapi su stradala dva gledatelja, i to u padu zrakoplova kojim su pratili reli. Nesreća se dogodila 40 kilometara od mjesta Boere. U zrakoplovu su bili 37-godišnji pilot i njegov 12-godišnji sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike