strujić jurić / Najbrži električni trkaći automobil na svijetu!

Image
Foto: nissan

Nissan je otkrio prijelomni, inovativni ZEOD RC – najbrži električni trkaći automobil na svijetu. S pomoću električne tehnologije u utrci 24 sata Le Mansa razvijat će brzine veće od 300 km/h,

26.6.2013.
22:49
nissan
VOYO logo

ZEOD RC (Zero Emission On Demand Racing Car, trkaći automobil bez ispušnih emisija na vozačev zahtjev) premijerni će nastup imati dogodine na 24 sata Le Mansa. U okviru planiranog povratka natjecanju u klasi LM P1 u želji da ostvari ukupnu pobjedu u najprestižnijoj utrci izdržljivosti na svijetu, Nissan, vodeći proizvođač električnih cestovnih automobila, iskušat će inačice nove tehnologije električnoga pogonskog sklopa.

Image
Foto: nissan

Poziv da se natječe u utrci 24 sata Le Mansa 2014. koji je Nissanu stigao iz Automobile Club de l'Ouest (ACO) u veljači je u Japanu objavio Nissanov predsjednik i glavni izvršni direktor Carlos Ghosn. Bolid će nastupiti pod ACO-vom oznakom “garaža 56”, što je dodatno startno mjesto namijenjeno bolidima koji pokazuju nove i inovativne tehnologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: nissan

"Nissan je postao svjetski predvodnik u razvoju automobilske tehnologije bez emisija, a Nissan ZEOD RC omogućit će nam daljnji razvoj tih mogućnosti jer ćemo najtežu utrku izdržljivosti na svijetu iskoristiti kao pokretni laboratorij za ispitivanje potencijala našega planiranog pogonskog sklopa klase LM P1", izjavio je Andy Palmer, izvršni potpredsjednik i član izvršnog odbora u Nissan Motoru.

Image
Foto: nissan
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo