nastavak agonije / Najbolji mladi košarkaš Dario Šarić ostaje talac!

Prema odluci FIBA-e, Dario Šarić vrijedi 550.000 eura! To je svota koju mora platiti klub koji ga želi uzeti Zagrebu. Odluka arbitraže šokirala je Darija koji već mjesecima ne može igrati. Sada za RTL Danas poručuje kako prava sapunica oko transfera tek počinje.

30.10.2012.
19:01
VOYO logo

Zakucava Dario Šarić, ali sada je njemu poklopila FIBA. Pala je odluka. Dakle, ako ga netko želi, morat će Zagrebu platiti čak 550 tisuća eura. To definitivno nitko nije očekivao.

"Tek sada, kao što sam rekao, kreće novi dio sapunice. Nisam se ni u nekim najluđim mislima ili snovima nadao da će bit takva odluka, da će se donijeti takav preveliki iznos", kazao je Dario Šarić.

Ugovori su još kompliciraniji od ove sapunice, pa je pitanje hoće li Bilbao, s kojim Šarić sada ima ugovor, pristati platiti ovu odštetu.  

"U ovom momentu ne znamo što će Bilbao napravit. Jednostavno, nevjerica i šok. Opet vam kažem, ne znamo uopće što dalje", priznao je Darijev otac, Predrag Šarić.

Pitanje je i kako će se dalje Šarić, kojeg su i glavni menadžeri NBA klubova proglasili trećim najpoželjnijim pojačanjem lige.

Naime, cirkus je nastao jer Šarić je potpisao ugovor sa Zagrebom s klauzulom od milijun eura odštete. Šarić je tražio raskid, a u klubu tvrde kako su u Darija uložili 800 tisuća eura.

Šarići pak kažu kako je prava cifra 250 tisuća, da bi FIBA sada presudila - odšteta je 550 tisuća EURA!

"Tu odštetu sigurno ne može nitko platiti u Europi osim tri četiri kluba", kazao je Predrag.

Zbog toga je jasno, slijedi mu povratak u Zagreb ili borba za neki novi klub koji misli da ovaj talent vrijedi - 550 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo