Navijački kaos u Ateni / Na tribini osvanula srpska zastava s natpisom 'četnici', vođa Delija se hvali Dinamovim dresom

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Poznato je da su navijači Olympiacosa bliski s Delijama, dok su Bad Blue Boysi u dobrim odnosima s navijačima Panathinaikosa, što je bilo sasvim dovoljno za kaos na ulicama Atene

5.11.2015.
7:56
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Dva je dana ulicama Atene organiziran lov na Dinamove navijače koji su u glavni grčki grad stigli na utakmicu 'modrih' protiv Olympiacosa u 4. kolu Lige prvaka. Utakmica sama po sebi i nije nosila toliku tenziju, ali su se za naelektriziranu atmosferu pobrinule pristalice ova dva kluba, kao i njihova 'braća'.

Poznato je da su navijači Olympiacosa bliski s Delijama, dok su Bad Blue Boysi u dobrim odnosima s navijačima Panathinaikosa, što je bilo sasvim dovoljno za kaos na ulicama Atene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se približavao početak susreta tako je rastao i broj uhićenih navijača, a prema posljednjim informacijama iza rešetaka se našlo više od stotinu navijača.

A da je došlo do bliskih susreta suprotstavljenih strana svjedoči i fotografija koja se počela dijeliti na Facebooku na kojoj čuveni vođa Delija Vladimir Šavija pozira s Dinamovim dresom, koji je najvjerojatnije 'trofej' iz navijačkog obračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident se dogodio i na samoj utakmici kada je na navijačkoj tribini osvanula srpska zastava na kojoj je pisalo "Četnici", a uklonjen je nakon što je protestirala Dinamova delegacija.

"Domaćini će sigurno biti kažnjeni. Ipak, uz spornu zastavu i brojne gnjusne uvrede s tribina teško je ne komentirati kako je žalosno što je na stadionu u Grčkoj bilo huligana i jednostavno primitivaca kojima nogomet i sport – nisu uopće bili u planu. Bili oni Grci ili kako se činilo navijači Crvene Zvezde stigli iz Beograda – nije im mjesto niti blizu stadiona", stoji na službenim stranicama Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike