ZASTRAŠUJUĆE PRIJETNJE IZ TIRANE: / Zvezdu dočekuju sa odsječena tri prsta; Srbi se pribojavaju paklenog plana Albanaca

Image
Foto: Profimedia

Albanci na društvenim mrežama već danima morbidnim porukama upućuju prijetnje gostima iz Beograda

25.8.2020.
6:00
Profimedia
VOYO logo

Utakmica Tirane i Crvene Zvezde u Tirani koja je na rasporedu danas u kvalifikacijama za Ligu prvaka pod povećalom je zbog straha od eskalacije sukoba i netrepeljivosti koja vlada između Albanaca i Srba. Sportski događaji u kojima igraju albanska i srpska reprezentacija i klubovi često su neprijateljski, ali srećom ovaj put se igra bez publike...

Image
ZVEZDA DOLAZI U TIRANU: /

Provode se velike mjere osiguranja, Albanci se boje novog drona

Image
ZVEZDA DOLAZI U TIRANU: /

Provode se velike mjere osiguranja, Albanci se boje novog drona

Morbidne poruke Albanaca

Albanci na društvenim mrežama već danima morbidnim porukama upućuju prijetnje gostima iz Beograda. Ovako dočekuju ovu utakmicu, sa tri odsječena prsta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Inače, Ovo će Zvezdi biti prvo gostovanje u Albaniji nakon 75 godina, a navijači iz Tirane otvoreno su proglasili dane mržnje prema Srbima u svom gradu, kako to javljaju srpski mediji.

Policija u Tirani poduzela je dodatne sigurnosne mjere za utakmicu, a srpska agencija Tanjug tvrdi da se Albanci pribojavaju nove upotrebe drona nad stadionom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strahuje je od napada dronom

Navodno je klub Tirana upozorio policiju da bi “određene osobe dronom mogli istaknuti političku poruku protiv Srbije” kao što se to dogodilo 2014. godine na utakmici kvalifikacija za EURO između Srbije i Albanije na stadionu Partizana u Beogradu. Tada je nad stadionom spustio dron sa zastavom Velike Albanije i izazvao prekid susreta.

Image

Football fans kiss the Albanian flag as they protest on October 16, 2014 near the Serbian Embassy in Tirana, demanding a 3-0 victory from UEFA for the October 14 abandoned Euro 2016 qualifying match Serbia vs Albania. The Euro 2016 qualifier between the Balkan rivals had to be abandoned on October 14 after a banner showing claims for a "Greater Albania" was flown by drone low over the Partizan Stadium in Belgrade. The flag was pulled down by Serbian player Stefan Mitrovic, triggering a brawl between the two teams.,Image: 208344855, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Opća blokada u gradu

Kako piše albanski portal Panorama, a prenosi Tanjug, na stadionu će moći biti samo osobe s dopuštenjem Nogometnog saveza Albanije, a okupljanja navijača na ulicama i trgovima u blizini stadiona neće biti dopušteno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija će blokirati i ulice za pješake i vozila dva sata prije početka utakmice i dva sata nakon njezina završetka.

Dvoboj Tirane i Crvene zvezde igra se u utorak u 20 sati na novom stadionu Air Albania bez gledatelja, a pobjednik će se plasirati u treće pretkolo Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo