ZAPOČEO NAPAD NA KIJEV / Vitalij i Vladimir Kličko pridružuju se obrani domovine: Čuju se nove detonacije u glavnom gradu; 'Nemojte samo promatrati'

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Vladimir se prijavio u rezervnu vojsku Ukrajine u Kijevu ranije ovog mjeseca dok se zemlja pripremala za napad. Vitalij se, pak, pojavio u uniformi prije desetak dana

25.2.2022.
7:04
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Legendarna boksačka ukrajinska braća Vitalij i Vladimir Kličko poslali su Europi i svijetu snažnu poruku, a još prije su se stavili na raspolaganje za obranu domovine. Bivši prvaci u teškoj kategoriji uputili su emotivnu molbu za okončanje 'besmislenog rata' dok njihovu zemlju i dalje napada Vladimir Putin sa svojom moćnom vojskom. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upravo je potpisao dekret kojim se naređuje opća mobilizacija. Svi Ukrajinci koji mogu nositi oružje pozvani su da brane svoju domovinu. Pozivaju se i ročnici i pričuvni vojnici iz zemlje, prema uredbi koja će biti na snazi ​​90 dana, pišu strani mediji...

Vladimir se prijavio u vojsku, Vitalij najavio kako će i on na bojište još ranije

Vitalij Kličko postao je gradonačelnik grada Kijeva 2014., kao i čelnik gradske državne uprave Kijeva. Njegov brat Vladimir prijavio se u rezervnu vojsku Ukrajine u Kijevu ranije ovog mjeseca dok se zemlja pripremala za napad. Vitalij se, pak, pojavio u uniformi prije desetak dana kada je sa kolegama političarima sudjelovao u vojnoj vježbi i tada se fotografirao kako na poligonu vježba gađanje teškim mitraljezima, čuvanje položaja od dolazećih tenkova, te bacanje ručnih bombi. I sam je rekao ranije da, ako dođe do rata u Ukrajini, da će i on na bojište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bude li rata, uzimam strojnicu i priključujem se obrani", kazao je Vitalij Kličko.

Image
'ŠTO ĆE NAM NJEMAČKA POSLATI, JASTUKE?' /

Vitalij Kličko: 'Bude li rata, uzimam strojnicu i priključujem se obrani!'

Image
'ŠTO ĆE NAM NJEMAČKA POSLATI, JASTUKE?' /

Vitalij Kličko: 'Bude li rata, uzimam strojnicu i priključujem se obrani!'

Izvanredno stanje u Kijevu

Kao gradonačelnik glavnog grada Ukrajine, Vitali je proglasio izvanredno stanje u glavnom gradu u kojem se u ovim trenucima čuju detonacije. CNN je objavio da su se oko 5.40 sati čule još najmanje tri eksplozije u Kijevu. Pretpostavlja se da su odjeknule na jugozapadnom dijelu grada. Nešto više od sat vremena prije toga savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko objavio je putem twittera da je započeo napad na Kijev, a nakon toga ruski tenkovi ušli su u prigradsko naselje Obolon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća su u četvrtak objavio zajedničku videoporuku na ruskom, ukrajinskom i engleskom, prenosi britanski tabloid Daily Mail. U videu je Vladimir Kličko rekao:

"Pozivam sve međunarodne partnere da ne promatraju samo ovu tragediju koja se danas događa u Ukrajini. I ovaj besmisleni rat koji neće imati pobjednike, već gubitnike. Samo vam želim reći da moramo ostati ujedinjeni protiv ove agresije, protiv ruske agresije. Nemojte dopustiti da se ovo što se trenutno događa nastavi i dalje događati u Ukrajini, ne dopustite da se rat, naposljetku, dogodi u Europi i na kraju u svijetu. Ujedinjeni smo jaki, podržite Ukrajinu, hvala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi noćas krenuli granatirati Kijev

Usred ruske vojne invazije koja je u tijeku, ukrajinska granična agencija zabranila je muškarcima između 18 i 60 godina da napuste zemlju. Agencija kaže kako je mjera usmjerena na 'jamčenje obrane Ukrajine i organizaciju pravovremene mobilizacije".

Privremena zabrana ostaje na snazi ​​za vrijeme trajanja izvanrednog stanja objavljenog u četvrtak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo