ISUSE BOŽE / U žestokim neredima na utakmici Nice i Kölna navijač pao sa 7 metara visine: Dramatične snimke kruže internetom

Image
Foto: Profimedia

Snimke nereda u Nici kruže internetom i dramatične su. Osvanuo i trenutak kad je navijač pao s gornje tribine preko ograde i teško se ozlijedio

8.9.2022.
23:03
Profimedia
VOYO logo

Žestoki neredi u Nici u četvrtak navečer šokirali su nogometnu javnost. Snimke makljaže huligana Nice i Kolna navodno udruženih s huliganima PSG-a pokazuju svu brutalnost konfrontacije ultrasa koji nisu birali sredstva u neredima koji su se dogodili na samom stadionu, te su jurišali jedni na druge kao da ne postoji sutra. OVDJE pogledajte sukob navijača i redarske službe.

Jurišali jedni na druge, pogledajte priloženu galeriju na Instagramu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski medij AD prenosi da je i prije nego što se lopta zakotrljala vatromet doslovce stigao s tribina, baklje su se počele koristiti kao oružje u sukobu, sve je gorilo, zavladao je kaos, pravi rat. "Sukobili su se navijači obje momčadi. Kapetan FC Kölna ušao je na teren prije početka utakmice kako bi se obratio gledateljima. Poruka koju je Jonas Hector imao za izgrednike: Polako, smirite se i ne tucite se. Podržite svoju momčad", stoji u prenošenju nizozemskih kolega. OVDJE pogledajte jednu od snimaka nereda.

Image
NOĆ LUDILA /

Žestoki neredi nakon utakmice u Guimaraesu: Policija pendrecima, suzavcem i gumenim mecima na Torcidu; Uhićen navijač Bijelih zbog napada na TV snimatelja

Image
NOĆ LUDILA /

Žestoki neredi nakon utakmice u Guimaraesu: Policija pendrecima, suzavcem i gumenim mecima na Torcidu; Uhićen navijač Bijelih zbog napada na TV snimatelja

Policija intervenirala suzavcem

Nije pomoglo. Huligani su se nastavili međusobno obračunavati na tribinama, a intenzitet sukoba postajao je sve jači i opasniji. Zbog toga je sudac odlučio pomaknuti početak utakmice s 18:45 na 19:40. Skupine navijača gađale su se bakljama međusobno, a policija je intervenirala suzavcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema francuskim medijima, navijač je pao s prvog prstena gornje tribine dok je policija ulazila na tribine kako bi uspostavila red. Javljeno je prvo da je prebačen u bolnicu u kritičnom stanju, a nakon toga je objavljeno da je navijač s fantomkom koji je pao s gornje tribine, u biti, huligan PSG-a.

Procjenjuje se da je oko 10.000 navijača FC Kölna otputovalo u Nicu navijati za svoj klub, a među njima i huligani najbogatijeg i najboljeg francuskog nogometnog kluba. Ostavili su huligani mnogo smeća u gradu, što je razljutilo gradonačelnika Nice Christiana Estrosija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Račune za štetu i čišćenje javnih mjesta šaljemo FC Kölnu'

"Žao mi je zbog nepristojnog i neviđeno nekulturnog ponašanja navijača iz Kölna", napisao je na Twitteru uz fotografije praznih boca i limenki piva na ulici.

“Pokazuju nedostatak poštovanja prema gradu koji ih ljubazno dočekuje. Račune za štetu i čišćenje javnih mjesta šaljemo FC Kölnu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački klub se ispričao na Twitteru.

“Osuđujemo svaki oblik nasilja i zalažemo se za međusobno poštovanje i sportski odnos. Također mu je jako žao zbog svih mirnih navijača koji su danas napravili nogometnu feštu u Kölnu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoštvo je snimaka nereda u Nici na stadionu osvanulo na društvenim mrežama. OVDJE možete pogledati kako je huliganski pir izgledao iz daljine.

Ukupno 7 ozlijeđenih

RMC Sport pisao je najprije da je jedna osoba pala s tribine te se ozbiljno ozlijedila, a onda da je ukupno sedam ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve informacije govore da je osoba koja je pala s druge tribine, gornje, navijač PSG-a koji je na utakmicu stigao s Nijemcima kako bi se sukobio s navijačima Nice. Na snimci je vidljivo i da nosi fantomku u bojama PSG-a, te da je bio vrlo aktivan u sukobu koji je odjeknuo Europom. OVDJE pogledajte trenutak kad je huligan PSG-a pao s tribine.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo