'REKLI SU MU DA ĆE GA PROBOSTI' / Otkriveni šokantni detalji: Nestalom igraču Gorice prijetili prije dolaska u Hrvatsku; 'Došla su dvojica'

Image
Foto: FACEBOOK/HNK GORICA

Talal Hameed Tali otkrio je detalje dramatičnih trenutaka i nestanka svog sina, igrača Gorice Abdullaha Talala Hameeda

24.8.2023.
18:11
FACEBOOK/HNK GORICA
VOYO logo

Igrač Gorice Abdullah Talal Hameed nestao je i još uvijek se ne zna što je s njim. Abdullah Talal Hameed 19. kolovoza otišao je iz Velike Gorice u Budimpeštu kako bi stvari iz stana preselio u svoj novi dom u Turopolju, te kako bi uzeo potrebnu dokumentaciju za registraciju u novom klubu, HNK Gorica.

Image
APEL ZA POMOĆ /

Javila se obitelj nestalog igrača Gorice: 'Policija je bila u njegovom stanu s psima, ali nisu pronašli ništa'

Image
APEL ZA POMOĆ /

Javila se obitelj nestalog igrača Gorice: 'Policija je bila u njegovom stanu s psima, ali nisu pronašli ništa'

Trebao je krenuti za Veliku Goricu 21. kolovoza iza podneva, njegov otac čuo se s njim oko 11 sati, no nakon toga više mu nije odgovarao na pozive. Gubi mu se svaki trag. Švedski Aftonbladet donio je dramatične detalje nestanka koje ledi krv u žilama i potrage za sinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putovnica ostavljena u stanu

"Nakon nekoliko nemirnih sati, Talal, otac, se ukrcao na let za Mađarsku i taksijem otišao do sinovljeva stana. U garaži je automobil još uvijek bio tamo, s kablom za punjenje još uvijek uključenim, ali Abdullaha nije bilo", započinje tekst autor Kristoffer Bergström.

Talal je pozvao policiju koja je upala u stan. Tamo su nestali sinovljevi ključevi i novčanik, ali putovnica je još bila tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je novinar Aftonbladeta Kristoffer Bergström razgovarao s Talalom Hameedom Talijem, tatom nestalog nogometaša, prošla su dva dana i brige ga muče.

Otac je sudjelovao na nekoliko sastanaka s policijom i tvrdi da moraju postojati jasni pokazatelji da je možda počinjeno kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna Abdullah je bio jako zabrinut. Zvučao je potišteno i nestabilno, ali prvi put mi nije htio sve reći. Rekao je “moglo bi se nešto dogoditi”, kaže otac.

Prijeteći telefonski poziv

Prema Talalovim riječima, sin je ljetos imao ponudu drugog kluba. Kaže da je morao biti sklopljen dogovor i transfer na pomolu kada se Abdullah povukao jer se udruga nije činila dovoljno ozbiljnom. Mora da je uzburkala zlu krv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U hotel u kojem je tada boravio došlo je dvoje ljudi. Jedan od njih mu je prijetio da će ga ubosti nožem. Netko tko je radio u hotelu pozvao je policiju koja je nakon par minuta stigla i odvela muškarce. Nakon toga moj sin je bio uplašen", otkriva Talal.

Otac je izjavio i da je Abdullaha Talala Hameeda, koji ima i švedsku i iračku putovnicu, ubrzo nazvala osoba koja je tvrdila da predstavlja dotični klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada je tražio 50.000 eura - pola milijuna kruna - odštete. Abdullah je rekao da neće dobiti ni euro, ali onda je raspoloženje postalo prijeteće", tvrdi Talal Hameed Tali.

Potvrđen nestanak

Talal Hameed Tali vjeruje da je spor oko ugovora nekako povezan s nestankom, ali se nada da će mu mađarska policija uskoro moći dati odgovore o tome što se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On sam planira ostati u Budimpešti do petka kako bi pomogao svim silama u potrazi za sinom.

"Ne znamo što se sad dogodilo. Sve čemu se možemo nadati je da će nam ga bog uskoro poslati natrag. Ako netko nešto zna neka se javi", poručuje otac. Ministarstvo vanjskih poslova potvrđuje da se u Mađarskoj vodi nestala osoba iz Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijavljen je nestanak švedskog državljanina. O tome smo u kontaktu s mađarskim vlastima, ali inače su slučajevi s nestalim osobama policijska stvar", rekao je Mats Samuelsson iz press službe Ministarstva vanjskih poslova.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo