ZANIMLJIVA ODLUKA / Španjolski velikan ukida prodaju omiljenih grickalica na stadionu: 'Pojavljuju se glodavci, želimo kuću držati čistom'

Image
Foto: profimedia

Posjetitelji tradicionalno konzumiraju 'zanimaciju za zube'

2.8.2023.
13:57
profimedia
VOYO logo

Španjolski nogometni prvoligaš Valencia zabranio je prodaju koštica za grickanje na svom stadionu jer se zbog odbačenih ostataka na tribinama skupljaju štakori, a susjedi iz okolnih zgrada žale se na buku koju proizvode strojevi za čišćenje.

Image
VATRENA ATMOSFERA /

Budući Dinamov protivnik uputio oštro upozorenje navijačima: 'Tko to pokuša nije samo glup, već i neprijatelj kluba!'

Image
VATRENA ATMOSFERA /

Budući Dinamov protivnik uputio oštro upozorenje navijačima: 'Tko to pokuša nije samo glup, već i neprijatelj kluba!'

"Valencianisti, odgovornost svih nas je držati kuću čistom. Kako bi smo ispunili taj cilj, od 5.kolovoza i utakmice s Aston Villom u sklopu 'Trofeja Taronja' neće biti dozvoljeno bacanje ljuski od koštica na tlo", priopćila je Valencia na svojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navela je da bacanje ljuski izaziva "zdravstvene probleme, začepljuje odvodne cijevi, dovodi do pojave glodavaca te proizvodi razne tegobe susjedima koji žive uz stadion".

Stogodišnji stadion

Valencijin stadion Mestalla ima 49.430 sjedećih mjesta, a izgrađen je prije 100 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bismo osigurali maksimalnu udobnost i kvalitetu boravka na Mestalli ove sezone se neće prodavati koštice na prodajnim mjestima unutar stadiona", poručio je klub iz tog primorskog grada na jugoistoku Španjolske.

"Ako nosiš koštice od doma, molimo te da odbačene ljuske stavljaš u vrećicu, a zatim je baciš u smeće", dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valencia vjeruje da su javni poziv, te zabrana prodaje na stadionu, dovoljni da posjetitelji promjene navike. Tisuće ljuski od koštica razbacane su po sjedalicama i prolazima na tribinama poslije utakmica, vidi se na fotografijama sa stadiona objavljenim u španjolskim medijima. Pojava štakora i žalbe susjeda na buku strojeva za čišćenje već neko vrijeme stvaraju problem klubu.

Bez kazni za neposlušne

"Uočimo li da posjetitelji i dalje bacaju koštice na pod, predložit ćemo im za vrijeme utakmice da to ne rade", rekao je Valencijin glasnogovornik Jose Manuel Segarra za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmicama će, kao i dosad, red osiguravati zaštitari.

"Neće biti kazne za prekršitelje. Vjerujemo da je uljudan poziv dovoljan da se ljudi civilizirano ponašaju", dodao je glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valencia je šest puta bila prvak Španjolske, posljednji put 2004.godine. Među osvojenim trofejima su i 3 pehara Kupa UEFA-e, 2 pokala europskog Superkupa i jedan naslov Kupa pobjednika kupova.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo