ŠOKANTNA ISPOVIJEST SLAVNE OLIMPIJKE: / 'Seksualno me zlostavljao timski doktor kad sam imala 15.'

Image
Foto: AFP/Screenshot
11.11.2017.
17:56
AFP/Screenshot
VOYO logo

Na posljednje dvije olimpijske smotre, u Londonu i Riju, osvojila je šest medalja, od toga tri zlata, ima i dva svjetska timska zlata, dvostruka je nacionalna prvakinja i najpoznatija američka olimpijka. Aly Raisman je prava sportska zvijezda u SAD. No, umjesto da bude posvećena samo sportu, da uživa u uspjesima do kojih je došla mukotrpnim radom i treninzima, Raisman mora imati posla s FBI-em zbog Larryja Nassara.

ŠOKANTNA ISPOVIJEST OLIMPIJSKE POBJEDNICE: ‘Liječnik me seksualno zlostavljao sedam godina! Mislila sam da ću umrijeti’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je Larry Nassar učinio, na kakav način je manipulirao tim djevojkama da su se bojale javno kazati što im je sve radio?", izjavila je Aly Raisman u intervjuu za američku emisiju "60minuta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki mediji izvještavaju o "bombastičnim" optužbama Aly Raisman koja je najpoznatija američka olimpijska koja je optužila Nassara za seksualno zlostavljanje...

"Imala sam samo 15 godina. Vidim da se stalno ponavlja pitanje zašto smo dosad šutjele. Pa zar je to bitno?! Zašto nitko ne pita što su u američkom timu radili kako bi spriječili ovakve stvari?! Zašto nitko ne pita kako je Larry Nassar manipulirao sa svim tim djevojkama i zašto su se bojale reći što se dogodilo? Jesam li ljuta? Nego što! Bijesna sam, uzrujana...", rekla je Aly Raisman i nastavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu biti mirna, kad mi prilaze sve te djevojčice, traže me autogram, sliku... Jednostavno, svaki put kad ih pogledam kako se smiju pomislim na ono što se dogodilo i želim napraviti nešto kako one nikad ne bi morale proći kroz tako nešto. Zašto djevojke šute?", rekla je Aly Raisman, koja je napisala knjigu 'Fierce', u kojoj je opisala strašno iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je i njezina kolegica McKayla Maroney također otkrila kako ju je zlostavljao Larry Nassar i to kad je imala samo 13 godina. Sve je trajalo sedam godina. Zlostavljanja su se događala na raznim natjecanjima, uključujući i Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, gdje je osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraumatizirana McKayla odlučila progovoriti o svemu i tako nadahnuti i potaknuti sve žrtve seksualnog zlostavljanja koje su često zatvorene u sebi, iz srama ne žele priznati što im se radi, što su doživjele, u kakvoj noćnoj mori žive…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dr. Nassar mi je kazao kako sam zaprimala potrebnu medicinsku pomoć koju on provodi nad pacijentima više od 30 godina. I svaki put kad bi mu se ukazala prilika, on je koristio šansu da me ‘pregleda’, otvorila je dušu o zlostavljanju McKayla Maroney i dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dogodilo se to u Londonu prije nego što smo moj tim i ja osvojili zlatnu medalju. Dogodilo se i prije nego sam osvojila srebro”, istaknula je Amerikanka koja tvrdi kako je najgore zlostavljanje doživjela na SP-u 2011. godine u Tokiju. McKayla Maroney je istaknula i kako joj je Nassar dao pilule na letu za Japan, a nije se probudila sve dok nije došla u hotelsku sobu, sama, u kojoj je Nassar ponovno izvodio ‘tretman’.

“Mislila sam kako ću te noći umrijeti”, istaknula je McKayla Maroney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zloglasni Nassar trenutačno se nalazi u zatvoru u Michiganu nakon što je proglašen krivim zbog posjedovanja dječje pornografije u srpnju ove godine. Još uvijek čeka suđenje za odvojeni slučaj seksualnog zlostavljanja nad više od 125 žena.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo