SLUČAJ OSCAR PISTORIUS: / Otkriveni novi detalji šokantnog ubojstva Reeve Steenkamp

Image
Foto: AFP, MUJAHID SAFODIEN

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius je prije više od tri godine na Valentinovo usmrtio svoju djevojku Reeve Steenkamp zbog čega je osuđen za ubojstvo.

25.4.2016.
9:37
AFP, MUJAHID SAFODIEN
VOYO logo

Paraolimpijskom prvaku prijeti izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od najmanje petnaest godina zbog ubojstva djevojke na Valentinovo 2013. Tijekom suđenja sportaš se branio objasnivši sudu da je mislio kako je riječ o provalniku. Međutim, sad se pojavila nova teorija. Naime, forenzičari su ustvrdili mnoštvo neslaganja u ovom slučaju, između ostalog i to da crna majica koju je Reeve imala na sebi u trenutku kad je policija stigla na mjesto zločina ne odgovara rupama od metaka na njezinu tijelu, a na majici su tragovi krvi bili minimalni.

Krenuo za njom s palicom za kriket

Uz to, nedavno je objavljena knjiga pod nazivom "Oscar protiv istine" u kojoj su pisci i stručnjaci za forenziku, braća Calvin i Thomas Mollett, otkrili niz do sada nepoznatih detalja, poput onoga da je Oscar odjenuo Reeve nakon što ju je ubio, a da ju je prije pucanja usmrtio palicom za kriket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, -

"Oscar je bio isfustriran i ljutit zato što se Reeve zaključala i krenuo je za njom s palicom za kriket. Kako bi je preplašio, Oscar je palicom lupio u vrata dva ili tri puta, a uz to pogodio je i pločice u kupaonici", objašnjava Jane Flanagan za britanski tabloid The Sun.

Pistorius rekao kako je palicu upotrijebio kako bi spasio Reeve

Na sudu je Oscar kazao da je, kada je shvatio da se iza vrata nalazi njegova djevojka, a ne provalnik, palicu upotrijebio kako bi razvalio vrata i spasio ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je, dolaskom na mjesto zločina i viđenim na njemu, mislila da ima jasan slučaj protiv Oscara i da je sve jasno. Paraolimpijac je usmrtio svoju djevojku pištoljem", daje do znanja Thomas Mollett koji postavlja pitanje zašto ozljede na njezinu tijelu nisu detaljnije razrađene i prikazane tijekom suđenja.

Forenzička ispitivanja nisu dobro provedena

"Oni su znali da je on bio taj koji je povukao obarač, a uz to imaju i izjave susjeda koji su čuli ženski vrisak. Pa zašto se onda zamarati uopće s dodatnim forenzičkim ispitivanjima kad imaju čisti slučaj. Iako nije čist".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, -

Uz to, Thomas Mollett ističe:

"Ne postoji apsolutno nikakav trag na majici od metka koji je prošao krzo njezin kuk, a majica je dugačka. Nema traga ni od metka koji je ostao zaglavljen u grudnom košu. Na majici je bilo jako malo krvi, a ona je trebala biti natopljena krvlju da ju je zaista nosila u trenutku kad je na nju pucao", objašnjava Mollett za The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnoafričko suđenje stoljeća

Pistorius je oslobođen optužbi za ubojstvo s predumišljajem u svom domu u Pretoriji, ali je osuđen za ubojstvo iz nehaja na dramatičnom suđenju koje je proglašeno za južnoafričko suđenje stoljeća.

Međutim, forenzičari su uvjereni da je u pitanju namjerno ubojstvo, jer je Reeve na leđima imala ožiljke od udaraca palicom za kriket, a tragovi na slomljenoj i krvlju umazanoj bravi na vratima dokazuje da je itekako bilo borbe među njima. Vrijedi spomenuti kako se Pistorius trenutačno nalazi u kućnom pritvoru i čeka izricanje kazne zbog ubojstva koja može biti i 15 godina zatvora. Kazna će mu biti izrečena u lipnju ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo