SJAJ I BIJEDA RONNIEJA COLEMANA / Bio je dugo najjači čovjek na svijetu, nadmašio Schwarzeneggera, a sad ne može hodati

Image
Foto: Instagram/Ronnie Coleman

Njegov je uzlet bio strelovit, a 1996. godine ostvario je svoj san o osvajanju titule Mr. Olympia. Coleman je to onda ponovio još sedam puta te postao rekorder

5.12.2021.
12:30
Instagram/Ronnie Coleman
VOYO logo

Iako je Arnold Schwarzenegger najpoznatiji bodybuilder svih vremena, postoje dvije osobe koje su osvojile prestižnu titulu Mr. Olympia više puta od njega.

Jedan od njih je Ronnie Coleman koji u svojim vitrinama ima osam tih laskavih titula na Arnoldovih sedam, no koštala ga je karijera zdravlja. Coleman (57) se trenutno oporavlja od komplicirane operacije leđa, u kolicima je i možda više nikad neće moći hodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da operacije nisu prošle kako treba i da je loš zahvat kirurga doveo do toga da ne mogu stati na noge. Morate shvatiti da mi nije lako, da je svaka operacija vrlo teška i da jedna košta oko 500.000 dolara. Samo na posljednje tri operacije sam potrošio oko 2 milijuna dolara i nakon svega ponovo ne mogu stajati, ali neću se predavati i nastavit ću se boriti uz vašu podršku", napisao je nedavno Coleman na svoj Instagram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'CRO COP JE JOŠ UVIJEK ZVIJER' /

Mirko slikom iz teretane raspametio fanove, čovjek izgleda kao Terminator

Image
'CRO COP JE JOŠ UVIJEK ZVIJER' /

Mirko slikom iz teretane raspametio fanove, čovjek izgleda kao Terminator

Impresivna karijera

Zanimljivo je da se Coleman u mladim danima bavio američkim nogometom, koji također uključuje dosta treninga snage u pripremama. Već je tad imao problema s leđima, no nije htio otići kiropraktičaru da ih riješi.

Nakon završetka srednje škole upisao je fakultet, radio je u piceriji, a završio je i policijsku akademiju te se počeo ozbiljno baviti bodybuildingom kad mu je vlasnik jedne teretane u Texasu Brian Dobson rekao da ima jako dobre predispozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coleman je počeo osvajati lokalne titule u kasnim 80-im godinama prošlog stoljeća. Njegov je uzlet bio strelovit, a 1996. godine ostvario je svoj san o osvajanju titule Mr. Olympia. Coleman je to onda ponovio još sedam puta te postao rekorder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povukao se 2006. godine, no dočekali su ga s godinama zdravstveni problemi. Život profesionalnih bodybuildera nije baš najzdraviji, ima tu supstanci koje su dosta opasne po zdravlje. Tijelo mu se deformiralo od napornih treninga te je morao na brojne operacije kako bi ga vratio u normalu.

Nije uspio, bar zasad. Nekad najjači čovjek na svijetu trenutno ne može nikamo bez kolica. Ne može normalno stajati, ali ipak je zaradio i još uvijek zarađuje milijune dolara pa ga možemo na Instagramu vidjeti kako trenira da ostane u formi, ide na izlete i reklamira neke proizvode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo