NEMILE SCENE NA SANTIAGO BERNABEU: / Procurila snimka brutalnosti španjolske policije nad Englezima

Image
Foto: AFP, DANI POZO

Nemile scene na tribinama Santiago Bernabeua viđene su sinoć za vrijeme uzvratnog susreta Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja (1-0 za

5.5.2016.
12:11
AFP, DANI POZO
VOYO logo

Na društvenim mrežama pojavio se video ružnih scena na kojem se vidi kako policija tuče engleske navijače. Prema prenošenju britanskog tabloida Mirrora, neki navijači optužuju španjolsku policiju kako su ih bez razloga počeli udarati, i to s dozom diskriminacije prema Englezima koji su imali konfrotaciju i s redarima na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brutalna španjolska policija

Prema pisanju Manchester Evening Newsa koji je prvi objavio snimku nereda, do sukoba policije i navijača došlo je navodno nakon što je jedan navijač Građana odgnurnuo policajca kako bi zaštitio svog prijatelja da ga organi reda ne privedu. U tom trenutku, policija počinje udarati Engleze, a posebno se u tom kaosu ističe jedan policajac koji šakom u glavu navijaču daje do znanja navijačima da s njim nema zezancije.

Jedan broj navijača koji su bili na stadionu istaknuli su kako je bilo nekoliko izoliranih incidenata, odnosno slučajeva u kojem je španjolska policija navodno tukla Engleze prilikom ulaska na Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Policija je napravila kaos'

Jedan od onih koji su bili na stadionu je i Danny Lennon. Ovaj navijač doputovao je sa svojim prijateljima u Madrid kako bi uživo pratio sraz Reala i Citya i dao podršku svojim Građanima, ali je na kraju svjedočio nemilim scenama i požalio se na ponašanje španjolske policije prema navijačima Cityja.

Tako je Lennon na svom Twitter profilu napisao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija u Madridu nije normalna. Iako sam po naravi smirena osoba, i takav sam bio guran i udaran od strane madridske policije. Policija je napravila pravi kaos. Jednog su njih sedmorica izvukli sa stadiona".

Inače, španjolska policija poznata je kao jedna od najgorih u Europi, najrepresivnijih koji ne pitaju puno nego itekako vole stvari riješavati palicom i ostalim sredstvima za suzbijanje nereda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo