TUŽNA VIJEST: / Preminuo slavni olimpijski prvak, čovjek koji je tijekom svojeg života sve oduševljavao

Image
Foto: Screenshot: You Tube

U dobi od 102 godine jučer je preminuo najstariji olimpijski prvak Mađar Sandor Tarics koji je bio član pobjedničke mađarske vaterpolo reprezentacije s Olimpijskih igara održanih 1936. u Berlinu

22.5.2016.
12:05
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Tarics, koji je rođen u Budimpešti 1913., preminuo je u svom domu u San Franciscu, priopćio je Mađarski olimpijski odbor. Taricsa je uvijek zanimala matematika i radio je kao inženjer, a u San Franciscu je podučavao na sveučilištu. Kasnije je dobio priznanje za dizajniranje zgrada otpornih na potrese, a neko vrijeme je radio i kao savjetnik za potrese u UN-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivni 100-godišnjak

U dobi od 100 godina, Tarics je još uvijek vozio automobil s kalifornijskim registarskim pločicama na kojima je pisalo "Gold36"' U interviewu prošle godine je kazao da pliva, rješava matematičke probleme i prati vijesti o sportskim događajima u Mađarskoj.

Nakon smrti talijanskog biciklista Attile Pavesija 2011. Tarics je postao najstariji živući olimpijski pobjednik i nazočio je Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, a kada su ga novinari pitali hoće li doći i na OI u Rio de Janeiru odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo, teško je planirati toliko unaprijed."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo