POLJUPCEM ISPRATIO NAJVEĆEG RIVALA: / Svijet oplakuje odlazak sportskog velikana, a ova fotografija ruši internet

Image
Foto: AFP

U istanbulskoj je bolnici u subotu u dobi od 50 godina izdahnuo legendarni turski dizač utega Naim Süleymanoğlu, peterostruki svjetski prvak i trostruki olimpijski pobjednik.

21.11.2017.
13:04
AFP
VOYO logo

Da njihova veza nadilazi sportsku znalo se i ranije, a dokazano je iskazivanjem poštovanja umirovljenog grčkog dizača utega za kojeg turski Daily Sabah navodi da se 'istaknuo među desetinama sportaša na Süleymanoğluovom sprovodu nakon što je u tišini prišao lijesu prekrivenom turskom zastavom i poljubio ga'.

Upravo je Leonidas (na)tjerao Süleymanoğlua na maksimalan trud i rušenje svjetskog rekorda u epskom duelu dvojice tijekom Olimpijskih igara 1996. godine u kojem se povijesno rivalstvo Turaka i Grka začinilo i njihovu borbu višestrukim rušenjem najboljih rezultata svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki trenutak koji sam s njim proveo bio je poseban. Nikada neću zaboraviti Atlantu. On je uzeo zlatnu, ja srebrnu medalju. Prije proglašenja pobjednika kazao sam mu: 'Najbolji si'. Odgovorio mi je: 'Mi smo najbolji'", prisjetio se Leonidis sjajnih trenutaka.

Süleymanoğlu je umro na Odjelu intenzivne njege. U bolnicu je zaprimljen 28. rujna uslijed zatajenja jetre zbog čega je podvrgnut transplantaciji početkom listopada. Zbog krvarenja u mozgu operiran je nanovo prije deset dana. Nije se oporavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo