'PI*AMO SE PO OVAKVOJ DRŽAVI': / Procurila velika sramota organizatora koja se dogodila u petak na Maksimiru

Image
Foto: Facebook: Izagola.hr

Na društvenim mrežama pojavio se slučaj koji se navodno dogodio na utakmici 5. kola kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiji 2018. između Hrvatske i Ukrajine na ispunjenom Maksimiru.

27.3.2017.
15:47
Facebook: Izagola.hr
VOYO logo

Navodno su navijači iz Vinkovaca prošlog petka imali problema s redarima zbog, pazite sad ovo, transparenta okrenutog naopako.

Inače, okrenuti transparenti u navijačkoj subkulturi označavaju nezadovoljstvo grupe, odnosno oblik je prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se vinkovački Ultrasi, kao i apsolutno sve navijačke grupe u Hrvatskoj, ne slažu s aktualnim vodstvom HNS-a i nisu baš ljubitelji lika i djela Zdravka Mamića, iz tog su razloga okrenuli transparent naopako na gornjoj tribini na sjeveru.

U nekim normalnim državama takvo što ne bi se ni primijetilo, ali ne i u Hrvatskoj, gdje je sve očito - naopako!

U objašnjenju koje je osvanulo na Facebook stranici Izagola.hr na kojoj se, inače, objavljuje sve vezano uz navijače u Hrvatskoj, stoji opis same navodne situacije. Post koji je osvanuo uz fotografiju spornog transparenta prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrhunac dana je ulazak redara na tribinu i naređenje da transparent Vinkovci ne smijemo držati na ogradi naopako jer će ući interventna i napraviti nered. Pa je li u Hrvatskoj legalno da transparent držimo naopako jer smatramo da je to mirni i legitimni način da iskažemo kako se ne slažemo sa savezom?! Ovo je valjda slobodna, jednaka država za sve. (Očito samo na papiru). Pi*amo se po ovakvoj državi, pi*amo... U petak je bilo sve ok jer volimo svoju domovinu, samo zato. A svi vi što imate mukte ulaznice i dnevnice umrijet ćete mali, jer takvi ste i rođeni", stoji u postu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, utakmicu Hrvatske i Ukrajine pratile su dosad neviđene mjere sigurnosti zbog straha od nereda hrvatskih Ultrasa. No, na kraju je bilo "tresla se brda, rodio se miš".

Kao nebrojeno puta do sada. Vrijedi spomenuti kako je organizator utakmice bio HNS, pa možda tamo treba tražiti krivce za ovu apsurdnu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo