OTKRIVENO KOLIKO SU SPLITSKI PLAĆENICI DOBILI NOVCA ZA IZAZIVANJE KAOSA U BEOGRADU: / Evo tko ih je unajmio za tučnjavu

Image
Foto: AFP
15.12.2017.
8:52
AFP
VOYO logo

POZNATA IMENA ŠESTORICE SPLIĆANA KOJI SU SUDJELOVALI U TUČNJAVI: Oglasila se i supruga jednog od izgrednika

[VIDEO] NOVE SNIMKE BRUTALNE TUČNJAVE NA STADIONU PARTIZANA: Kod uhićenog i isprebijanog Splićanina pronađeni i narkotici

Srpski tabloidi Informer i Kurir prenose kako su hrvatski državljani, koji su sudjelovali u sukobu u borbi za prevlast na Partizanovom Jugu, za davanje svojih "usluga", navodno plaćeni 10.000 eura po glavi. Također, spomenuti srpski mediji pišu kako su Splićani stigli u Beograd na poziv svojih kolega iz beogradskog podzemlja, s kojima odrađuju svakakve kriminalne poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POZNATA IMENA ŠESTORICE SPLIĆANA KOJI SU SUDJELOVALI U TUČNJAVI: Oglasila se i supruga jednog od izgrednika

Borba za prevlast na Partizanovom Jugu

Vrijedi spomenuti što se točno dogodilo u srijedu navečer. Naime, na 156. derbiju Partizana i Crvene Zvezde, na južnoj tribini stadiona Partizana, došlo je do brutalnog sukoba između frakcija navijača. S jedne strane bio je Alcatraz (spominju se i Janičari, trenutno vodeća grupa na Jugu – otpadnici Delija) i neutralni navijači, dok su “izazivači” navodno bili tzv. “Zabranjeni” u sastavu Vandal Boysa, Young Boysa i manji dio Južnog fronta. Informer, pak, ističe kako su izazivači bili upravo pripadnici Alcatraza pojačani plaćenicima iz Hrvatske.

Prilično je sve konfuzno, ali to nije ništa čudno, ako se uzme u obzir da Grobari prelaze iz frakcije u frakciju više nego hokejaška momčad obavi izmjena u jednoj utakmici. Svako malo netko negdje prijeđe iz Delija među Grobare, iz jedne frakcije navijača Partizana u drugu, ovisno o vlastitim (ne)navijačkim interesima (čitaj novcu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRAVA ISTINA O MAKLJAŽI NA DERBIJU PARTIZANA I ZVEZDE: Nisu se tukli Grobari i Delije, iza svega se krije nešto drugo

Kako bilo, ono što se zna da u pozadini sukoba stoji priča o prevlasti na južnoj tribini i višegodišnja netrpeljivost između spomenutih frakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] GROBARI SE OGLASILI NAKON MAKLJAŽE U BEOGRADU: ‘Napali su nas hrvatski plaćenici i domaći izdajnici’

Upali na Jug uniformirani

Prva skupina koja je upala na jug uniformirana, u identičnim crno-bijelim majicama s kapuljačom, zahvaljujući početnom iznenađenju te naoružana bakljama i remenjem, potisnula je daleko brojnije pripadnike protivničke frakcije. No uslijedio je protuudar kojim je razbijena manja grupa navijača, stjerana uz ogradu i premlaćena.

Uz spomenuto, poznata su imena šestorice hrvatskih državljana koji su sudjelovali u masovnoj tučnjavi. Od ranije je bilo poznato da su u nerede bili uključeni Ante Firić i Damir Tovarović, a preostala četvorica su Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković i Jakov Podrug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgore prošli Firić i Tovarović

Najgore su prošli Firić i Tovarović, koji su brutalno pretučeni. Kao što smo jučer izvijestili, Firić je u sukobu zadobio kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake. Trenutačno se liječi na neurokirurgiji Vojno-medicinske akademije u Beogradu, a čeka ga i kaznena prijava za sudjelovanje u tučnjavi. Riječ je, inače, o osobi dobro poznatoj hrvatskoj javnosti. Završio je, naime, u istražnom zatvoru zbog sumnje da je bio dio grupe koja je pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu.

Što se tiče Damira Tovarovića, on je prije nekoliko godina osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu, i to u superteškoj kategoriji prema pravilima full contacta. Također je bio sudionik K-1 turnira. Njih su dvojica, kao i ostali, navodno u Beograd došli na poziv kolega iz beogradskoga podzemlja koji pokušavaju vratiti prevlast na tribini koja okuplja najžešće Partizanove ultrase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

22.06.2013., Zagreb - Cetvrtfinale hrvatske MMA lige. Luka Orsanic, Damir Tovarovic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo