OVO NISMO OČEKIVALI / Maksimirski stadion postaje dio holivudskog spektakla: Cijena prava sitnica

Image

Film koji će se snimati na Maksimiru ima ozbiljan pedigre, jer prema informacijama koje se navode, u Zagreb stiže redatelj Pierre Morel poznat po akcijskim trilerima '96 sati' s Liamom Neesonom

6.10.2022.
9:08
VOYO logo

Stadion na Maksimiru je već godinama tema hrvatskog sporta, ali i politike. U fokusu javnosti se nađe kada Vatreni na njemu dočeka neku uglednu svjetsku reprezentaciju ili pak kada Dinamu u europskim kampanjama ugosti momčadi poput Tottenhama i Chelsea. Nedovršen, oštećen i ružan izaziva zgražanje gostiju iz uglednih nogometnih krugova, a na domaćoj sceni se koristi kao oružje u sportsko – političkim prepucavanjima.

Image
NISU ODUŠEVLJENI /

Danci u strahu od urušavanja Maksimira: 'Postoji velika opasnost'

Image
NISU ODUŠEVLJENI /

Danci u strahu od urušavanja Maksimira: 'Postoji velika opasnost'

Usprkos ili bolje rečeno zahvaljujući svom izgledu, stadion na Maksimiru će krajem mjeseca postati kulisa holivudskog spektakla, piše Jutarnji list. Grad Zagreb je produkcijskoj kući MP Produkcija do 28. listopada iznajmio površinu preko 2000 kvadrata pod sjevernom tribinom te dijelove podruma i prizemlja za potrebe snimanja filma za što će oni platiti simboličnih 1 500 eura, tvrdi isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo dva mjeseca snimanja u Zagrebu

Film koji će se snimati na Maksimiru ima ozbiljan pedigre, jer prema informacijama koje se navode, u Zagreb stiže redatelj Pierre Morel poznat po akcijskim trilerima '96 sati' s Liamom Neesonom.

MP Produkcija je potvrdila za Jutarnji list da će Zagreb ugostiti taj veliki projekt te da će snimanje trajati 50-ak dana na više lokacija od kojih je jedna i Maksimir.
Stadion je, prema navodima iz produkcijske kuće, izabran kao jedna od glavnih lokacija zbog nedovršenosti i veličine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo