VEĆINI JE PROMAKLO / Je li Smithov šamar ipak bio lažan? Iskopali smo stare Willove snimke i detalj na koji su gotovo svi zaboravili, a slučaj je komentirao i Anthony Joshua

Image
Foto: Profimedia

U satima i dan nakon incidenta cijeli svijet je ostao u dilemi, je li cijela scena bila izrežirana i je li Smithov šamar bio lažan?

29.3.2022.
14:06
Profimedia
VOYO logo

Svečanost dodjele filmskih nagrada "Oscar" zasjenio je opaki incident koji se dogodio tijekom govora komičara Chrisa Rocka (57). Dok je komičar najavljivao kategoriju "Najbolji dugometražni dokumentarni film", odlučio se ružno našaliti s glumicom Jadom Pinkett - Smith (50), koja boluje od alopecije, koja joj pak uzrokuje ispadanje kose.

Iako se Smith isprva, kako se vidjelo na jednoj od snimaka, smijao šali Rocka, na kraju je, valjda, na intervenciju supruge koja se uvrijedila, reagirao i to na odveć primitivan, da ne kažemo seljački, način. Ustao je, popeo se na pozornicu i opalio Chrisu Rocku nešto što, barem nama, nalikuje na šamar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon fizičkog nasrtaja Smith se vratio na svoje mjesto i od tamo uputio dodatno prijetio Rocku. Komičar je poprilično hladno odreagirao na incident, i čak se nastavio šaliti, ali znatno umjerenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li udarac lažan?

U satima i dan nakon incidenta cijeli svijet je ostao u dilemi, je li cijela scena bila izrežirana i je li Smithov šamar bio lažan? Nećemo toliko analizirati sam govor Rocka, niti prve reakcije Smitha nakon incidenta i naknadne isprike i ponašanje obaju glumaca, već ćemo se usredotočiti samo na taj, poprilično neuvjerljiv, šamar.

Prvo jedna stvar je poprilično nelogična. Will Smith je, mnogi su zaboravili, boksački podosta potkovan, dugo je trenirao boks za ulogu Muhammada Alija 2001. godine, a glumio je i cijeloj sili akcijskih filmova u kojima je koristio upravo borilačke vještine. Zašto je Chrisa Rocka pokušao ošamariti udarcem koji više sliči na one lažne i izrežirane kečerske udarce?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenirao i s Joshuom

Sličnu stvar je primijetio i Anthony Joshua, boksački prvak koji je svojevremeno i trenirao s, vjerovali ili ne, Willom Smithom. Joshua je zadovoljan reakcijom Smitha, odnosno, podržava što je Will tako branio čast svoje supruge, ali je putem Instagrama sugerirao da drugi put stisne prste i napravi šaku kada udara. Iskopali smo čak i video Smithova susreta s reprezentacijom Velike Britanije, na kojoj je radio fokusere s Joshuom, i moramo priznati kako, za amatera, Smith ima itekako dobru tehniku, kretnje i precizan udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, ne možemo se oteti dojmu da je onaj "šamar" bio izrežiran. Grimasa na licu koju je unaprijed složio Rock, bez da se uopće pokušao obraniti od udarca koji je de facto dolazio iz kuka i bio je vidljiv čak i osobi sa slabijim refleksima, kao i izostanak reakcije nakon primljenog "šamara" sugerira da je scena možda i lažna. Kao i fakt da je Smith, pored tolikog arsenala boksačkih udaraca, posegao za takvim amaterskim "WWE" šamarom, kojim je više pogladio Rocka po licu, nego mu nanio štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nećemo ulaziti u teorije zavjere, primijetili smo tu malu nelogičnost, kao i neke činjenice kod Smitha i istaknuli ih, a bila cijela ova scena lažna ili ne, dodjela Oscara svakako je dobila na popularnosti, na "trash" i seljački način doduše, ali dobila ga je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo