SVJETSKO PRVENSTVO / Hrvatsku uoči četvrfinala prati nevjerojatan podatak zbog kojeg Brazilcima pada mrak na oči

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nemamo ništa protiv da se niz nastavi i danas, no protivnik ima iznimno veliku kvalitetu i Hrvatska mora odigrati najbolju utakmicu na turniru ako želi plasman u polufinale Svjetskog prvenstva

9.12.2022.
9:13
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 16 sati igra utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru protiv moćnog i favoriziranog Brazila. Vatrene je do sada pratio zanimljiv podatak, a to je da bi nakon svakog prolaska skupine na SP-u, Hrvatska stigla do medalje.

Image
ČEKA NAS SPEKTAKL /

Slavna hrvatska vidovnjakinja prognozirala utakmicu Vatrenih: 'Možda nam i gol poništi'

Image
ČEKA NAS SPEKTAKL /

Slavna hrvatska vidovnjakinja prognozirala utakmicu Vatrenih: 'Možda nam i gol poništi'

Naša reprezentacija se na svjetskim prvenstvima našla pet puta, a dva puta je prolazila grupu i došla do bronce 1998. godine u Francuskoj te srebra iz Rusiji 2018. godine nakon poraza u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Zlatka Dalića povijesno imaju dobre omjere u četvrtfinalu, a prvi put kada se Hrvatska našla među osam najboljih reprezentacija, srušila je Njemačku s 3-0 i izborila polufinale SP-a. Naši reprezentativci su se s tog prvenstva vratili s broncom nakon što je u utakmici za treće mjesto pala Nizozemska.

Ruska bajka

Zatim je slijedila Rusija, prvenstvo koje nam je svima još svježe i nikada ga nećemo zaboraviti. Hrvatska se u četvrtfinalu u Sočiju susrela s Rusijom, domaćinom Mundijala a nakon 120 minuta nije bilo pobjednika pa je ogled odlučen izvođenjem jedanaesteraca. Hrvatska je bila uspješnija i izborila plasman u polufinale, a kasnije i došla do srebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europljani kobni za Brazilce

Koliko su Vatreni uspješni u četvrtfinalima, toliko Brazilci imaju problem s Europljanima. Nakon što su 2002. godine postali prvaci svijeta, svaki naredni Mundijal zapeli su protiv momčadi iz Europe.

Nemamo ništa protiv da se niz nastavi i danas, no protivnik ima iznimno veliku kvalitetu i Hrvatska mora odigrati najbolju utakmicu na turniru ako želi plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo