ENGLEZI SU NAKON 11 GODINA ODALI POČAST NIKAD PREŽALJENOM VATRENOM: / 'Da se to nije dogodilo, bio bi prvak Engleske!'

Image
Foto: Profimedia

Veliki Dudu se oporavio i nastavio igrati nogomet, no nikad na razini na kojoj je bio dok je igrao u Arsenalu

18.10.2019.
23:55
Profimedia
VOYO logo

Nikad niti jedan grubi start nije toliko odjeknuo Engleskom kao onaj igrača Birmingham Cityja Martina Taylora tog kobnog 23. veljače 2008. godine. Tadašnja zvijezda Arsenala Eduardo Da Silva mogao se samo pomoliti da ikad više stane na nogu koja je jako ružno pukla.

Čuo se njegov krik sve do Hrvatske koja je tada izgubila svog pouzdanog strijelca i igrača koji je svojim potezima riješavao utakmice. Veliki Dudu se oporavio i nastavio igrati nogomet, no nikad na razini na kojoj je bio dok je igrao u Arsenalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LIVERPOOL JE POVUKAO POTEZ KOJI GOVORI PUNO O LOVRENOVOJ BUDUĆNOSTI: /

Vatreni trenutno nije u dobroj poziciji

Image
LIVERPOOL JE POVUKAO POTEZ KOJI GOVORI PUNO O LOVRENOVOJ BUDUĆNOSTI: /

Vatreni trenutno nije u dobroj poziciji

Nisu ga zaboravili ni Englezi koji ovih dana na društvenima mrežama dijele zanimljiv crtež najznačajnijih trenutaka u povijesti Premier lige. Na njemu je, između ostalih i taj brutalan start Taylora od kojeg se ledi krv u žilama.

Komentari na Twitteru su raznoliki, ali mnogi tvrde da je Eduardo bio igrač koji bi napravio veliku razliku u Arsenalu da nije bilo te ozljede, čak i da bi odveo Topnike do naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epilog strašne ozljede

Sky Sports iz poštovanja prema ozlijeđenom igraču nije htio pokazati snimku ozljede. Taylor je ispričavao napadaču hrvatske reprezentacije, posjetio ga čak i u bolnici, a tvrdio je kako u njegovom startu nije bilo nikakve namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dudu se vratio na teren 16. veljače sljedeće godine. Emirates ga je dočekao ovacijama, ali Brazilac više nije bio tako ubojit. Ostvario je vrlo solidnu karijeru, još sezonu proveo u Wengerovom momčadi, da bi se preselio u ukrajinski Šahtar i tamo, uz jednogodišnji izletu u brazilski Flamengo, ostao do danas.

Za igrača koji je postigao puno važnih golova za Dinamo i Hrvatsku, gdje je postao drugi najbolji strijelac u povijesti Vatrenih, bile su zacrtane i veće svjetske pozornice od one u Šahtaru, međutim Taylorov start preusmjerio je Eduardovu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo