NIJE BILO LJUDSKI / Engleski mediji pišu o sramoti Delija na Etihadu: 'Primitivno od njih'

Image
Foto: Profimedia

Ultrasi Crvene Zvezde Delije opet pokazali sramotni karakter

20.9.2023.
7:53
Profimedia
VOYO logo

Oko tri tisuće navijača Crvene Zvezde sinoć je na Etihadu pokazalo sav svoj primitivizam. Prvak Srbije izgubio je 3:1 od prvaka Engleske i Europe, a Englezi nakon meča pišu i pričaju o sramoti srpskih navijača.

Image
SRBI SLAVE PORAZ /

'Pokazali smo im zube, poginuli su junački. Kukavice umiru sto puta, hrabri samo jedanput'

Image
SRBI SLAVE PORAZ /

'Pokazali smo im zube, poginuli su junački. Kukavice umiru sto puta, hrabri samo jedanput'

Sve utakmice Lige prvaka počele su minutom šutnje za desetke tisuća poginulih u nedavnim katastrofama, poplavi u Libiji i potresu u Maroku. To je poštovalo 50 tisuća navijača Cityja na Etihadu, ali ne i navijači Zvezde koji su zviždali i vrijeđali za vrijeme minute šutnje, javlja Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delije su iskazivanje počasti brojnim poginulima upropastili prvo povicima i ruganjem, a onda, nakon što su im zbog toga zviždali navijači domaćih, zvezdaši su počeli vikati: "Je*i se, City, je*i se!" Zbog toga je sudac Joao Pinheiro prekinuo minutu šutnje puno prije njenog isteka. 

"Minuta šutnje nije jedino što je izviždano uoči utakmice na stadionu Etihad. Unatoč pobjedi u natjecanju, osvajanju Lige prvaka po prvi put u svojoj povijesti prošle sezone, navijači Man Cityja ipak su izviždali himnu elitnog natjecanja. To je postala tradicija na europskim večerima, s navijačima koji prosvjeduju protiv UEFA-e", piše engleski autor i navodi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grupa gostujućih navijača primitivno je prekinula minutu šutnje".

Manchester City krenuo je u obranu europskog naslova pobjedom 3-1 protiv Crvene zvezde koja je na Etihadu na poluvremenu vodila sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pep Guardiola nije mogao računati na ozlijeđene Johna Stonesa, Kevina de Bruynea, Jacka GrealishaMatea Kovačića, a u početnom sastavu nije bilo niti Joška Gvardiola koji je utakmicu gledao s klupe.

Europski i engleski prvak je dominirao od prve minute. "Građani" su u prvom poluvremenu imali 71 posto posjeda lopte, a prema vratima Izraelca Omrija Glazera uputili su čak 22 udarca. Gosti samo jedan i to je bio pogodak. Momčad Pepa Guardiole na koncu je utakmicu završila sa čak 37 udaraca od kojih je 16 išlo u okvir, te 70 posto posjeda lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo