DRUŠTVENE MREŽE GORE ZBOG TORCIDINOG TRANSPARENTA: / Srpski navijači posvađali se oko toga što napraviti s njim

Image

Prije nekoliko dana u medije je dospjela vijest o tome da se srpski navijači slikaju s Torcidinim transparentom, a priča ima i nastavak

12.8.2018.
14:01
VOYO logo

Na Facebooku su se uzburkale navijačke strasti, a došlo je i do žustre rasprave među navijačima oko spornih transparenata koje je policija bezrazložno zaplijenila uhićenim navijačima Hajduka. Isti trasparenti sada se pojavljuju na slikama nekoliko srpskih navijačkih skupina, a prodaju se i za nekoliko tisuća eura.

“Cijeli život si posvetio tom idealu, toj zastavi, tom gradu, tom klubu. Zastava koja je prošla sito i rešeto završi ovako da se smradovi s njom cijenkaju na internetu i prodaju je po par tisuća eura. Žalost i tuga, a najveca tuga je onih koji su tu krpu nosili i branili je svojim pesnicama, tijelom i nogama kroz desetke godina. Momci, aposlutno sve hrvatske grupe vas podrzavaju u ovome i ako ovi klaunovi i gorštaci ne skupe toliko morala i navijačke časti i vrate transparent, a znamo da će se to teško dogoditi, napravite novi isti. Vaš obraz je čist, ovo je još jedan njihov poraz, a vaša pobjeda. Navijači, a ne agenti”, napisali su administratori jedne navijačke Facebook stranice nakon što je u javnost dospjela slika na kojoj srpski navijač drži transparent Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hajdukovi navijači tvrde kako im je ovaj transparent oduzela srpska policija te kako je na kraju završio kod Delija, navijača Crvene Zvezde, što bi značilo da su ga ovi dobili iz policije. No, stranica Ultras tifo objavila je kako su im se Delije javile i kazale kako na fotografiji nije njihov pripadnik nego – policajac s fantomkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači na Facebooku ponudili objašnjenja

Jedna navijačka Facebook stranica objavila je objašnjenje u kojem tvrde kako su im iz Torcide potvrdili da je to jedan od glavnih transparenata za gostovanja i da ga je oduzela srpska policija, ali da se sada iznenada našao u rukama Delija, navijača Zvezde. Na istoj stranici Delije tvrde kako transparent nije kod njih i da se s njim slikao netko iz policije.

Image
BIZARNA SCENA U SRBIJI: /

Nevjerojatno je gdje je završio transparent uhićenih Torcidaša, a još je luđe tko je, prema Delijama, na ovoj fotki!

Image
BIZARNA SCENA U SRBIJI: /

Nevjerojatno je gdje je završio transparent uhićenih Torcidaša, a još je luđe tko je, prema Delijama, na ovoj fotki!

Srpski navijači ponudili su burne reakcije na ovu situaciju pozivajući se na navijački kodeks, a neki od njih otvoreno pozivaju onoga kod koga se transparent nalazi da ga vrati navijačima Hajduka u svjetlu navijačke solidarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“A ja se kladim da taj transparent niti na jednom stadionu u Srbiji neće biti obješen. Čak sam siguran da će ga i vratit Splićanima. Pa nisu Delije i Grobari pičkice da vješaju transparent za koji se zna da ga je murija uzela. I uopće mi nije jasno zašto murija transparente uzima”, rekao je jedan navijač ispod objave. “Ako će poštivati kodekse neće je iznijeti na Sever ako je uopće imaju”, poručio je drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U normalnom navijačkom svijetu to se ne bi dogodilo

"Na mnogim tribinama Europe vođe navijača su i vođe gangova, ali samo u Srbiji su navijači i menađeri igračima. Vođe najljučih suparnika se kupuju novcem. Možete li zamisliti kako npr. prva ekipa BBB kupuje nekog iz prve ekipe Torcide, koji im ubrzo vodi i navijanje. Pitajte Delije i Grobare da li je to moguće. U mnogim zemljama navijači rade za policiju. U Srbiji policija radi za njih. Dapače, nekim vođama su policajci plaćeni tjelohranitelji.

Na mnogim tribinama Europe vođe navijača su i vođe gangova, ali samo u Srbiji su navijači i menađeri igračima. Vođe najljučih suparnika se kupuju novcem. Možete li zamisliti kako npr. prva ekipa BBB kupuje nekog iz prve ekipe Torcide, koji im ubrzo vodi i navijanje. Pitajte Delije i Grobare da li je to moguće. U mnogim zemljama navijači rade za policiju. U Srbiji policija radi za njih. Dapače, nekim vođama su policajci plaćeni tjelohranitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga se ne treba čuditi da je Torcidin transparent, koji je srpska policija oduzela pri povratku iz Bugarske, završio u “navijačkim” rukama. U “normalnom navijačkom svijetu” taj trofej ne bi imao nikakvu težinu, dapače, bio bi bruka za onog tko ju je primio od policajske ruke. E sad, da je nepisanog navijačkog kodeksa, transparent bi bio uredno složen i vraćen u Split. Ali da, to je srpska tribina”, dao si je truda i napisao jedan od navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav će biti epilog ove priče i tko uopće u ovom trenutku posjeduje sporni transparent nije poznato, ali jasno je da navijači s jedne i druge strane neće samo tako prijeću preko toga što se dogodilo pa se mogu očekivati daljnji sukobi vezani uz spomenute događaje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo